Nästa artikel
"Mycket talar för att vi har passerat botten"
Nyheter

"Mycket talar för att vi har passerat botten"

Publicerad 3 augusti 2009 (uppdaterad 21 september 2010)
Nybilsregistreringarna fortsätter minska i Sverige. Under juli föll registreringarna med knappt 14 procent - men branschorganisationen BIL Sweden ser ändå en liten ljusning.
- Nybilsregistreringarna fortsatte att minska i juli och fallet i registreringarna har dämpats. Nedgången för personbilarna var 14% i juli jämfört med ett minus på 25% hittills i år. Mycket talar för att vi har passerat botten, säger Bertil Moldén, vd för BIL Sweden.

Under juli registrerades 14 551 nya personbilar, vilket är en minskning med 13,9 procent jämfört med samma månad fjol. Under juni månad var motsvarande minskning 6,5 procent.

- Minskningen av personbilsregistreringarna i juli var större än i juni men det beror på att många tidigarelade sina inköp av miljöbil innan miljöbilspremien upphörde från 1 juli. Som en effekt av detta sjönk miljöbilsandelen i juli jämfört med rekordnoteringen i juni, fortsätter Bertil Moldén.

Under perioden januari-juli i år har registreringarna minskat med 25,0 procent.

Miljöbilar minskade

Antalet nyregistrerade miljöbilar minskade under juli med 18,2 procent och uppgick till 4 513. Miljöbilsandelen var 31,0 procent, något som kan jämföras med en andel på 32,6 procent under motsvarande månad ifjol. Hittills i år ligger miljöbils-andelen på 37,4 procent. Något som kan jämföras med 31,2 procent under samma period ifjol.

Registreringarna av dieselbilar minskade med 2,2 procent under juli månad. Dieselandelen av de totala nybils-registreringarna var 41,6 procent. Motsvarande dieselandel var 36,6 procent under juli månad ifjol. Hittills i år ligger dieselandelen på 38,9 procent jämfört med 36,0 procent motsvarande period förra året.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2009-08-03 23:30
Per_K (ej verifierad)

En skrotpremie skulle vara en välkommen stimulans för bilbranchen, samtidigt som man skulle bli av med de sämsta bilarna.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.