Nästa artikel
Mercedes: Vi behöver fortfarande förbränningsbilarna
Nyheter

Mercedes: Vi behöver fortfarande förbränningsbilarna

Publicerad 29 september 2023
Att ställa om till eldrift är ett maraton och ingen sprint, enligt Ola Källenius.

Mercedes visade upp en ny och effektiv elbil i samma klass som Tesla Model 3 och BMW i4 på bilmässan i München. Men en stor del av märkets försäljning består fortfarande av törstiga och tunga förbränningsbilar.

Ola Källenius som är koncernchef för Mercedes säger i en intervju med Autocar att strategin är klar: Mercedes ska bli koldioxidneutralt, men först om 16 år.

– Den här resan är ett maraton och inte en sprint. Du kan inte alltid förvänta dig en rak utveckling på alla marknader hela tiden, säger han och fortsätter:

– Under det kommande decenniet behöver vi därför den taktiska flexibiliteten med elektrifierade och högteknologiska bilar med förbränningsmotorer som vi också erbjuder.

”Vi behöver flexibiliteten med elektrifierade och högteknologiska förbränningsbilar”

Ola Källenius passar samtidigt på att dela ut en känga åt Volvo.

– Inget annat företag har ett lika långt och djupt säkerhetsarv som Mercedes. Du kan gå till ett försäkringsbolag eller krocktestanläggning och få stjärnor men vi säger alltid att en stjärna räcker, nämligen Mercedesstjärnan. Vi gör massor av tester som ingen annan gör. Vi krockar våra bilar, vi krockar konkurrentbilar och vi har en känsla för vad som fungerar och inte.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (15)

  • 1 oktober 2023 Rudolf Ampere skrev: Vi är…
  • 1 oktober 2023 Rudolf Ampere skrev: Vi är…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.