Nästa artikel
T-Prime lyxig konceptsuv från VW
Nyheter

T-Prime lyxig konceptsuv från VW

Publicerad 26 april 2016 (uppdaterad 26 april 2016)
Volkswagen T-Prime Concept GTE är en laddhybrid.
Laddhybriden T-Prime Concept GTE är snäppet större än Touareg och har futuristisk cockpit.
Till bilsalongen i Peking har Volkswagen tagit med sig en högteknologisk överklass-suv. Det är inte mycket folkbil över konceptet T-Prime GTE, som har samma grund som Audis stora suv Q7. Bjässen mäter över fem meter från nos till bakparti och är två meter bred. Höjden är 1,7 meter.

Det är en laddhybrid som drivs på el och en fyrcylindrig, tvåliters bensinmotor. Total systemeffekt blir 381 hästkrafter och räckvidd på enbart eldrift är 5 mil. Växellådan är automatisk i åtta steg och T-Prime är fyrhjulsdriven.

I förarmiljön är alla instrument digitala och smälter samman med en böjd infotainmentskärm. Kommandon görs med röst, gester eller pekningar. Känner föraren för att växla manuellt kan det göras via ett så kallad scroll-hjul i mittkonsolen. Enligt Volkswagen kommer vi kunna se vissa av dessa funktioner i koncernens bilar från och med 2017.

20162604073245.jpg?itok=FSs2a_aC

När T-Prime blir produktionsanpassad kommer bilen att vara en del i Volkswagens suv-offensiv. Den har redan inletts med nya Tiguan och efter kommer en mellanstor suv för Kina och USA, samt en ny Touareg. I de mindre klasserna kommer en suv i Golfklassen baserad på konceptet T-Roc, samt en suv i Polo-klassen som tar inspiration av T-Cross Breeze.
 
Diskutera: Vad tycker du om Volkswagen T-Prime Concept?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2016-04-26 17:24
Peter E

Lite för stor för mitt garage......men annars så :-)

#2 • Uppdaterat: 2016-04-27 07:47
Hackenbush

Tittade på en sådan igår när jag servade bilen. Den är väldigt elegant inuti men bilen är för stor och klumpig för min smak.

#3 • Uppdaterat: 2016-04-29 20:51
benny karlsson

Nej, inget för mig. Grillarna blir bara större, är det en wanna be en Lexus-önskan kanske. Gillar inte den stora mittkonsolen den ser ut att inskränka på benutrymmet för föraren. Utsidan, nja har aldrig gillat platta däck.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.