Nästa artikel
Opel-försäljning dröjer - beslut först på fredag
Nyheter

Opel-försäljning dröjer - beslut först på fredag

Publicerad 28 maj 2009 (uppdaterad 21 september 2010)
Opels framtid är fortsatt oviss. Nattens förhandlingar mellan intressenterna strandade efter att nya krav framförts i sista stund av General Motors. Nu väntas ett beslut först på fredag.
- GM hade överraskningar i bakfickan åt oss, säger den tyske näringsministern Karl-Theodor zu Guttenberg enligt TT.

Förhandlingarna om Opels framtid mellan den tyska regeringen, General Motors, det amerikanska finansdepartementet och spekulanterna Fiat, Magna och Ripplewood inleddes på onsdagskvällen och höll på i åtta timmar.

När gryningen kom stod det klart att parterna inte nått fram till ett beslut. Den tyska regeringen var beredd att gå in med 16 miljarder kronor i ett självständigt Opel. Men i sista stund ska Opels ägare General Motors ha krävt ytterligare tre miljarder kronor i ett akut räddningspaket för att hålla igång driften av dotterbolaget - och därmed kunde inte parterna nå en överenskommelse.

- GM hade överraskningar i bakfickan åt oss. Vi har gått in med en ny begäran till det amerikanska finansdepartementet och vi väntar oss ett svar före fredag, säger Karl-Theodor zu Guttenberg.

Fiat och Magna kvar

Efter förhandlingarna stod det klart att tre spekulanter har blivit två. Amerikanska Ripplewood ska ha fallit bort i samband med förhandlingarna - och nu kvarstår endast Fiat och Magna.

På fredag väntas ett beslut om Opels framtid.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.