Nästa artikel
Volvochefen: Stämmer inte att Tesla ligger före
Nyheter

Volvochefen: Stämmer inte att Tesla ligger före

Publicerad 2 maj 2023 (uppdaterad 2 maj 2023)
Jim Rowans kaxiga intervjusvar: ”Vi är ett premiummärke”.

Volvo Cars vd Jim Rowan håller inte med om att Tesla ligger före hans företag i elbilsutvecklingen. Det säger han i en intervju med Dagens Nyheter.

– Det stämmer inte. Inte om man jämför med vår nästa generation bilmodeller, säger han till tidningen.

Volvo Cars har för närvarande två eldrivna modeller i sin produktportfölj – XC40 Recharge och dess coupéformade motsvarighet C40. Dessa är i grunden förbränningsmotorbilar som konverterats till eldrift. De är betydligt dyrare än motsvarande modeller från Tesla, trots att de är tyngre och har kortare räckvidd. 

Enligt Jim Rowan är Volvo Cars inte intresserade av att bemöta Teslas kraftiga prissänkningar de senaste månaderna, som inlett något av ett priskrig bland elbilstillverkarna. Bland annat har Volkswagen sänkt priset på sin ID.3 i samband med en uppdatering av modellen.

– Varför skulle vi ge oss in i ett priskrig? Vi är ett premiummärke med en egen kundkrets, säger Jim Rowan till DN, och påpekar att orderböckerna är välfyllda.

Förra veckan meddelade Volvo att den kommande lyx-suven EX90 är slutsåld – utan att berätta hur många beställningar de fått in.

Volvo Cars sålde totalt 148 295 bilar under första kvartalet i år. Märkets två eldrivna modeller stod för mindre än åtta procent av den siffran.

Tesla sålde under samma period 422 875 bilar. 
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (40)

  • 3 maj 2023 McTar skrev: Värmepump ingår…
  • 3 maj 2023 Värmepump ingår i…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.