Nästa artikel
Volkswagen kan avbryta kontrakt med Northvolt
Nyheter

Volkswagen kan avbryta kontrakt med Northvolt

Publicerad 2024-07-11 14:00 (uppdaterad 2024-07-11 15:32)
På grund av förseningar har Volkswagen bildat en arbetsgrupp som ska utreda om Northvolt kan leverera vad det de har lovat.

Våren har varit turbulent för batteritillverkaren Northvolt. Rapporter om bristande arbetsmiljö och arbetsplatsolyckor har förekommit på Northvolt 1. Trots stora satsningar har fabriken svårt att skala upp produktionen. 

I juni avbröt BMW sitt kontrakt med Northvolt eftersom leveranserna inte skett med den kvalitet eller kvantitet som förväntats. Nu kan fler biltillverkare vara på väg att avbryta sitt samarbete med Northvolt.

Nu rapporterar Automobilwoche att Volkswagen överväger att avbryta sitt kontrakt med Northvolt. Enligt anonyma källor som publikationen pratat med har den tyska biltillverkaren bildat en intern arbetsgrupp som ska bedöma huruvida Northvolt kan leverera det de har lovat eller om det behövs en omorganisation. 

Anledningen till att arbetsgruppen bildats är förseningar i batteriproduktionen. Volkswagen har inte velat ge någon kommentar gällande uppgifterna.

Northvolt har även planerat för en ny fabrik i Heide/Schleswig-Holstein i Tyskland. Enligt planen ska de första battericellerna börja tillverkas 2026. Men det finns spekulationer om förseningar – om ens fabriken blir av. EU-kommissionen har tidigare godkänt ett stöd på motsvarande tio miljarder svenska kronor till byggandet av fabriken.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (16)

  • 2024-07-13 15:44 Gaston, Tesla må vara…
  • 2024-07-13 15:37 Saabnisse: Tesla Model Y var…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.