Nästa artikel
Volkswagen: Allt troligare med fabriksnedläggning
Nyheter

Volkswagen: Allt troligare med fabriksnedläggning

Publicerad Idag 11:52
Volkswagens förhandlingar med facket i Tyskland har inte lett till några resultat och blir hotet om fabriksnedläggning allt större.

Volkswagen har ekonomiska problem och behöver spara motsvarande tiotals miljarder kronor. De kan till och med tvingas stänga en Volkswagenfabrik, vilket aldrig har skett i företagets historia. Nu blir hotet om fabriksnedläggning allt troligare, rapporterar Automotive News Europe.

De senaste förhandlingarna mellan Volkswagen och fackföreningen IG Metall har inte gett några resultat gällande löner och uppsägningar. I december hotar fackförbundet med strejk, dagen efter att ett arbetaravtal mellan Volkswagen och fackförbundet löper ut.

Facket motsätter sig obligatoriska uppsägningar, en nedläggning av fabriker, plus att de vill att lönerna ska öka med sju procent.

Volkswagengruppen säger i ställ att de inte längre kan utesluta fabriksnedläggningar i Tyskland, vilket skulle spara mängder med pengar. Koncernen anser att konceptet med en storfabrik och en komponentfabrik är föråldrat. Koncernchefen Oliver Blume menar att en minskning av personalstyrkan med tio procent eller 30 000 personer Tyskland är en realistisk siffra.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (13)

  • Idag 16:53 saabnisse skrev: Att VW har…
  • Idag 16:49 VW/Audi är redan i…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.