Nästa artikel
Vill återinföra elbilsbonusen – även för begagnade bilar
Nyheter

Vill återinföra elbilsbonusen – även för begagnade bilar

Publicerad 30 augusti 2023
Centerpartiet har presenterat flera nya förslag på klimat- och miljöområdet. Ett av dem är att väcka liv i elbilsbonusen.

Det är ett drygt halvår sedan regeringen tog bort elbilsbonusen. Nu presenterar Centerpartiet flera förslag på klimat- och miljöområdet, bland annat en ny klimatbonus för bilar.

Centerpartiets förslag är en bonus för nya elbilar samt begagnade el-, hybrid- och gasbilar. Bonusen är på 50 000 kronor och gäller för bilar som kostar upp till 400 000 kr. Det är en lägre bonusnivå än Centerpartiets förslag från förra året, som lades fram tillsammans med Vänsterpartiet och Miljöpartiet.

Bonusen är tänkt att minska prisskillnaden mellan en ny elbil och en ny förbränningsbil. Om bonuskassan inte räcker ska personer som behöver bil på landsbygden prioriteras, men exakt hur det ska gå till är oklart. 

Partiet vill även bygga 150 000 laddpunkter för elbilar före 2030 och upphandla stora mängder svenskt biobränsle som ska säljas för högst 15 kronor litern. På så sätt minskas beroendet av importerade biobränslen.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (16)

  • 1 september 2023 bejje skrev: Det går väl…
  • 1 september 2023 bejje skrev: Det går väl…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.