Nästa artikel
Här är Mercedes-AMG C 63 Coupé
Nyheter/Video

Här är Mercedes-AMG C 63 Coupé

Publicerad 21 augusti 2015 (uppdaterad 21 augusti 2015)
Efter avslöjandet av Mercedes C-klass Coupé kommer den vässade AMG-versionen. Se video och bilder på den nu omaskerade bilen.
Föregående Mercedes C 63 AMG Coupé var en prestandainriktad best med en V8 på hela 6,2 liter och 507 hästkrafter. När bilens efterträdare, Mercedes-AMG C 63 Coupé, nu avslöjas har effekten skruvats upp men framtoningen mildrats något.
 
Nya Mercedes-AMG C 63 Coupé har fått samma bi-turboladdade 4-liters V8:a som sedan- och kombiversionen, vilken vi rapporterade om för knappt ett år sedan. Liksom dessa kommer C 63 Coupé i två utföranden, antingen med 476 hk/650Nm eller med tillägget S i modellnamnet och 510hk/700Nm.

Växellådan är sjustegade dubbelkopplingsvarianten AMG Speedshift och accelerationstiden 0–100 km/tim har kapats från 4 sekunder till 3,9 i snabbaste Coupé-versionen jämfört med sedanen.
 
Till det yttre har bilen fått en farthungrigare front med större luftintag och fram- och bakskärmarna har breddats liksom bilens spårvidd. På bagageluckan hittas en liten spoiler i kolfiber och fälgarna mäter 18 eller 19 tum, det senare gäller för S-versionen.
 
Liksom renodlade sportbilen AMG GT kommer AMG C 63 Coupé med dynamiska motorfästen som precis som stötdämparna kan bli hårdare för sportigare körning.
 
Diskutera: Vad tycker du om Mercedes-AMG C 63 Coupé?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.