Nästa artikel
Elon Musk ryter till mot kritisk Teslaägare på Twitter
Nyheter

Elon Musk ryter till mot kritisk Teslaägare på Twitter

Publicerad 25 augusti 2022
En Teslaägare som betalat dyrt för att få tillgång till ny mjukvara och kritiserat den får svar på tal från Teslachefen själv.

Tesla har ett lite annorlunda sätt att testa ny teknik än andra biltillverkare. Ett fåtal bilägare har fått ta del av en särskild betaversion av Teslas system Total självkörningsförmåga. Vissa tycker mjukvaran fungerar bra medan andra är mer kritiska. 

En person som betalat dyrt för funktionen uttryckte sig kritiskt mot Tesla och Elon Musk på Twitter och har även publicerat filmer på situationer som systemet hanterar dåligt, framför allt vid högersvängar där en cykelbana ska korsas. Han skriver att ”detta förmodligen inte är någon populär åsikt” och att mjukvaran fortfarande kräver mycket arbete.

Men den här kritiken är inget som Elon Musk ger särskilt mycket för. Enligt honom har Tesla gjort klart att systemet ännu inte är självkörande och att föraren måste vara aktiv och se till att trafikreglerna följs.
”Var snäll och begär inte att bli inkluderad i tidiga betasläpp för att sedan klaga”, ryter han.

Enligt Elon Musk ska personen som klagat särskilt ha bett om att få ladda ned en extra tidig version av mjukvaran och att då kritisera den offentligt beskriver Teslachefen som ”fel”.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (7)

  • 26 augusti 2022 Betaversioner släpps för…
  • 26 augusti 2022 Dana Ehm, annars är det…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.