Nästa artikel
Det optimala terrängfordonet?
Nyheter

Det optimala terrängfordonet?

Publicerad 25 juni 2013 (uppdaterad 26 juni 2013)
Panther ser ut som en Jeep men går som ett skepp. Det amerikanska företaget Watercar lanserar nu en ny modell för att komplettera sin flotta.

Amerikanska Watercar har gjort det tidigare. För ett år sedan presenterades Python som beskrevs som världens snabbaste amfibiebil.

Nu är det i stället Panther som är den stora nyheten. Liksom förra gången påminner designen väldigt mycket om redan existerande bilmodeller men den här gången är det inte fart som är den stora grejen utan terrängduglighet.

”Den kan köra på vägen, i sanden, i och över lera, rusa över sjöar, erövra vidsträckta oceaner, och det bästa av allt – den har fyra sittplatser”, lyder företagets egen beskrivning av bilens förmågor.

Amfibiebilen Panther kan nå cirka 70 km/tim på vatten, vilket är något långsammare än Python som ska klara 100 km/tim. Förmodligen beror det på att den V8 som Python var utrustad med här är ersatt av en 3,7-liters Hondamotor.

Växellådan är fyrväxlad och manuell och vid vattenkörning överförs motorkraften till ett vattenjetaggregat i stället för till hjulen. Hur många av dessa hjul som är drivande på land framgår inte, och det gör inte heller några priser.

Diskutera: Vad tycker du om Watercar Panther?
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2013-06-25 14:37
Swemba

Vill ha! :) Men lär antagligen vara oskäligt dyr ...

#2 • Uppdaterat: 2013-06-30 22:21
Roger Skagerström

Tror inte man känner sig så jättecool i sin Panther när man glider upp bredvid en trevånings-motorbåt som på andra bilden där ;) Men när ingen ser kan den säkert vara rolig :P

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.