Nästa artikel
Bästa teknikfinesserna enligt ägarna: Tesla och Polestar i topp
Nyheter

Bästa teknikfinesserna enligt ägarna: Tesla och Polestar i topp

Publicerad 29 augusti 2022
När amerikanska sätter betyg på teknikfinesserna i sina bilar hamnar Tesla och Polestar i topp.

Bilköparna kräver allt fler nya funktioner och finesser. När allt ska klämmas in i bilens infotainmentsystem blir det lätt för mycket – det märktes inte minst i Vi Bilägares stora test av pekskärmar som avslöjade stora skillnader mellan olika märken.

När amerikanska bilägare får tycka till om sina bilar i JD Powers årliga undersökning är det Tesla som toppar listan. Elbilsmärket beskrivs som mest innovativt med ett betyg på 681 av 1 000. Tesla deltar dock inte officiellt i undersökningen – bäst av de etablerade märkena som deltar officiellt är Hyundais lyxmärke Genesis samt Cadillac och Mercedes.

Även Volvo ligger riktigt bra till enligt bilägarna och det gör även Polestar. Däremot blir det underbetyg för Volkswagen och Porsche. Det gäller även Audi, som ju ofta skryter om högt teknikinnehåll och avancerade finesser.

I undersökningen har 84 000 bilägare betygsatt och rankat 35 olika finesser i sina bilar indelade i fyra olika kategorier. Bilägarna måste ha ägt bilen i 90 dagar för att få svara. Bilägarna har fått ranka hur innovativa och nyskapande systemen är, men inte nödvändigtvis hur användarvänliga de är. I vårt test rankades användarvänligheten i Teslas system som medelmåttig.

Mazda har valt en lite annorlunda lösning i sina bilar jämfört med många konkurrenter. En liten skärm som numera inte ens är tryckkänslig utan styrs av ett fysiskt kontrollvred verkar inte övertyga de amerikanska bilägarna. Mazda hamnar sist i undersökningen.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.