Den nya plattformen är skalbar för att kunna utveckla olika modeller.

Nästa artikel
Audis nya Q6 e-tron – det här vet vi
Nyheter

Audis nya Q6 e-tron – det här vet vi

Publicerad 26 juli 2023 (uppdaterad 2024-03-18 20:36)

Den nya plattformen är skalbar för att kunna utveckla olika modeller.

Audi smygvisar sin Q6 e-tron här är allt vi vet än så länge.

Audi har visat upp sin Q6 e-tron i kamoufleradskrud och vi har även fått veta en del information om bilen.

Den nya modellen blir den första som bygger på den nya plattformen PPE. Den kommande plattformen har vi vetat om ett tag och är ett gemensamt arbete mellan Audi och Porsche men det här blir första gången plattformen används. PPE kommer även bli grund till A6 e-tron och Porsches Macan.

Självklart kommer den nya Audin med 800-voltsteknik. Det är många nya bilar som börjar implementera denna teknik. Batteriet är på 100 kWh som standard och får en räckvidd på 600 kilometer enligt WLTP med fyrhjulsdrift. Snabbladda ska gå att göra upp till 279 kWh och 10 till 80 procent går på under 30 minuter.

En gimmick som Audi har satsat på i den nya modellen är ljussignaturer. Bakljusen kan nämligen visa olika symboler. Till exempel varningstrianglar för att varna förare bakom om ett hinder på vägen eller linkande. Vid automatisk parkeringshjälp ska ljusen även visa ett A för att varna personer i närheten om vad bilen håller på med. Ägare av den nya Q6 e-tron ska även kunna köpa nya ljussignaturer för att göra sin bil mer personlig.

Modellen kommer utrustad med dubbla motorer som ger en kraft på 375 hästkrafter. Det finns även ett boostläge som kan öka motoreffekten tillfälligt upp till 396 hästkrafter och 0 till 100 går på 5,9 sekunder.

Det kommer även en sportigare variant SQ6 e-tron. Den kommer få en kraft på 438 hästkrafter och 510 hästkrafter med boostläge och 0 till 100 går på 4,5 sekunder.

Den officiella avtäckningen kommer ske i slutet av detta år.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (5)

  • 26 juli 2023 Inte lätt för en journalist…
  • 26 juli 2023 Jo, effekt brukar anges i…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.