Nästa artikel
Anställda på Saab hyllade Muller
Nyheter

Anställda på Saab hyllade Muller

Publicerad 19 december 2011 (uppdaterad 20 december 2011)
Han var på plats för att berätta om Saabs konkurs. Ändå möttes Victor Muller av applåder när han träffade de anställda i Trollhättan.

På måndagseftermiddagen höll Victor Muller, vd och ordförande för Saab Automobile, presskonferens vid fabriken i Trollhättan med anledning av biltillverkarens konkursansökan.

Victor Muller berättade att han tidigare under dagen träffat de anställda. Ett känslosamt möte, enligt Muller.
 
– Ganska oväntat fick jag långa applåder och under de här omständigheterna är det något som inte lämnar en oberörd, sade han i sedvanligt randig kostym.

– Jag berättade att vi försökt göra allt. Tyvärr var det inte tillräckligt.

Victor Muller gjorde också klart att både han och ägarbolaget Swedish Automobile avslutar sitt engagemang i Saab. Enligt egna uppgifter har Muller förlorat 13 miljoner euro på sin inblandning.

– Det här är den mörkaste dagen i min karriär och kanske också den mörkaste för Saab.

Kritisk mot Lofalk
Holländaren riktade även hård kritik mot rekonstruktören Guy Lofalk som enligt Muller förstört relationen mellan kinesiska Youngman och tidigare ägaren GM.

– Även om detta kanske ser ut som slutet kan det vara en nystart, där Saab lyfter som fågeln Fenix ur askan, sade Victor Muller som menar att det redan i dag finns två-tre intressenter som undersökt möjligheterna att köpa delar av konkursboet.
 
På frågan om vad Muller ska göra nu blev svaret svävande.

– Jag vet inte vad jag ska göra. Jag kommer att vara hemma i jul, det är det enda positiva med den här situationen.

Diskutera: Vad tycker du om Victor Mullers insats för Saab?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2011-12-19 17:19
Jultomten

Ingen annan än Muller har jobbar häcken av sig att försöka få det att fungera igen, så Muller var värd hyllningarna. fint att de anställda tyckte det med.

#2 • Uppdaterat: 2011-12-19 17:31
dogdex

Det är svårt att prata om vad man skulle ha gjort när man inte är insatt i vad som hänt men dom skulle nog slutat tidigare för det är nog slöseri med pengar men det är synd om alla som blir utan jobb jag lider med dom.

#3 • Uppdaterat: 2011-12-19 17:35
dogdex

Ja Muller har varit otroligt duktig så han är värd allt men jobbigt för honom att bli av med så mycket pengar skulle jag tro inte lätt att jobba ihop dom.

#4 • Uppdaterat: 2011-12-19 17:55
Simon no1

Det ska bli kul att höra hur det låter när sanningen kommer fram, det är nog mycket som har skett bakom kulisserna....

#5 • Uppdaterat: 2011-12-19 18:45
von Dys (ej verifierad)

Instämmer med Jultomten. Trevlig bild du har föressten!

Simon: Sluta vara så glad så fort något drabbar något som det inte står Toyota på.

#6 • Uppdaterat: 2011-12-19 18:51
Simon no1

Von dys, jag är inte glad för att Muller lyckades driva Saab till konkurs, tror du det så har du helt fel... Håll dig till fakta och inte fantasifulla gissningar...!

#7 • Uppdaterat: 2011-12-19 19:04
von Dys (ej verifierad)

Det låter bra Simon, dock är det inte Mullers fel. Han är en kämpe!

#8 • Uppdaterat: 2011-12-19 19:29
Simon no1

Håller inte med dig von dys, Muller lämnar skutan och ligger antagligen på nån lyxig båt och dricker skumpa och inser att han inte behöver jobba mer, han kan leva i överflöd resten av sitt liv, om han nu inte åker dit när de granskar turerna bakom kulisserna.......

Men han har ju jobbat dygnet runt...! Ja, visst har han det, men han har hittils inte rott ihamn ett enda löfte han gett, att GM skulle låta kineserna få tag i tekniken har de sagt tydligt för flera år sedan att de inte kommer att gå med på, varför har då Muller gjort just detta...????

Jag ser ingen annan orsak än att han hållt på för att hinna plocka ut så mycket pengar han kunnat för att det inte skulle bli affär med kineserna har varit tydligt länge......

Så i mina ögon står han tyvärr inte så högt i kurs, vem skulle inte jobba häcken av sig om man kunde få ut 70 miljoner på ett år...?

#9 • Uppdaterat: 2011-12-19 19:32
Omberg (ej verifierad)

Muller är en tuff kille som kämpat hårt för SAAB.
Han berättade i programmet Skavlan om köpet av SAAB som kanske gick lite väl snabbt.
Jag har hela tiden undrat varför GM inte lyckades lösa problemet med SAAB´s ekonomi. Kanske var planen redan från början att komma över licenserna och sedan lägga ner SAAB. På det sättet blev man av med en konkurrent. Det bästa hade kanske varit att lägga ner all tillverkning enligt GM´s licenser redan från början och tagit ett nytt steg i utvecklingen av nya modeller.
Vad jag minns fick GM hjälp av USA's skattebetalare vid den tiden???

#a • Uppdaterat: 2011-12-19 19:50
Simon no1

http://gt.expressen.se/nyheter/1.2604078/saab-krisar-victor-muller-lever-lyxliv

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.