Nästa artikel
Volvo förbi konkurrenterna – störst ökning av nyregistreringar
Nyheter

Volvo förbi konkurrenterna – störst ökning av nyregistreringar

Publicerad 2024-08-30 06:30 (uppdaterad 2024-08-30 15:51)
I juli hade Volvo procentuellt störst ökning av nyregistreringar i Europa.

I juli minskade antalet registreringar av nya personbilar i Sverige, men totalt sett ökade faktiskt nybilsregistreringarna en aning med 0,2 procent i Europa, visar nya statistik från Acea.

Stora variationer fanns mellan de olika marknaderna i Europa. Nyregistreringarna i exempelvis i Italien och Spanien ökade med 4,7 procent respektive 3,4 procent. Däremot minskade antalet registrerade bilar i både Frankrike och Tyskland.

Volkswagengruppen hade flest nyregisteringar i juli, men minskade med två procent jämfört med samma månad året innan. Volvo Cars ökade däremot sina nybilsregstreringar med drygt 36 procent jämfört med samma period 2023. Hittills i år har de ökat med drygt 38 procent och trenden från det första halvåret i år håller i sig.

Andelen nyregisteringar av elbilar i juli var 12,1 procent, vilket är en minskning med drygt tio procent jämfört med samma period året innan. Även där fanns stora kontraster. Nyregistreringarna av elbilar i Belgien ökade med 44 procent, medan de minskade med 36,6 procent i Tyskland.

Trots en ökning i Tyskland minskade nyregistreringarna av laddhybrider i Europa med 14,1 procent jämfört med året innan. Antalet bensinbilar minskade med sju procent, och dieselbilarna minskade med 10 procent.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (1)

  • Igår 6:09 Välförtjänt!
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.