Nästa artikel
Volkswagen-chef i USA slutar
Nyheter

Volkswagen-chef i USA slutar

Publicerad 10 mars 2016
Michael Horn lämnar Volkswagen USA och ska nu ägna sig åt andra intressen.
Ett halvår efter att Volkswagenskandalen inträffade lämnar Michael Horn sin post med omedelbar verkan.
Volkswagens vd i USA, Michael Horn slutar. Han har lett företaget sedan 2014 och enligt ett pressmeddelande är hans avgång ”ett gemensamt beslut som sker med omedelbar verkan för att ägna sig åt andra saker”.

Michael Horn har haft ett tufft jobb de senaste månaderna, bland annat har han blivit grillad och utskälld av amerikanska kongressen. I utfrågningar har Michael Horn förnekat att han visste något om att företagets motorer blivit manipulerade.   
 

Diskutera: Var det rätt av Michael Horn att sluta?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2016-03-10 10:37
Leif Kavander

"Ett gemensamt beslut"!? Hade Han, Michael Horn, något val. tveksamt om Han slutade frivilligt.

#2 • Uppdaterat: 2016-03-10 10:57
PREVIA

VW försökte få en uppgörelse med miljömyndigheten i USA innan skandalen med deras bilar kom ut i offentligheten, lite naivt trodde VW att man kunde få en ekonomisk uppgörelse ur sitt manipulerade med bilarna vilket visade sig inte gå så bra har det senare visat sig. VW har tur att man säljer bilar på marknader där köparna tydligen inte bryr sig om att man blir lurade gång på gång av VW, annars vore företaget ännu mer bankrutt än det är nu. VW offrar någon chef här och där som blivit förbrukad när man trott att man kunde sätta sig över kongressen i USA. I Eropa kan VW köra på som tidigare då våra EU delegater sitter i Eropeiska biltillverkares knä helt tydligt då inga krav på varken ersätta förmåner som bilägarna fått eller skador av deras utsläppsfusk på människor djur och miljö.

#3 • Uppdaterat: 2016-03-10 22:09
Axa

Previa. Vaddå VW kör på som vanligt? Du menar kunderna skiter i skandalen och fortsätter köpa VW och då spelar inte mutade EU-delegater roll.
Och ironiskt nog så ska det plötsligt vurmas över miljön med tanke på utsläppsfusk när samtidigt SUV-försäljningen pekar uppåt. Ja, det är lustigt att folk går igång på VW miljöförstörande utsläppsfusk när de själva sitter och köar på Essingeleden själva i en stor SUV som drar 1,4 liter på tomgång.

#4 • Uppdaterat: 2016-03-11 08:49
Ingemar Bohman

Folk tycks inte bry sig om bedrägeri skandalen om VAG
Så många stöder VAG med att köpa deras bilmodeller.
Då är dom också solidariska och köper gärna fusk svenskt kött som kommer från utlandet.
Varför bråka om kött märkningen och oseriösa telefon försäljare m.m.
När folk inte bryr sig eftersom det köps bedrägeri bilar från VAG.

#5 • Uppdaterat: 2016-03-11 11:34
Gäst (ej verifierad)

Mm, deadlinen i USA går ut om två veckor och då bör VW presentera en lösning för bilarna där men det verkar inte alls säkert att det kommer att ske och vad händer då?

Ja, Horn sparkas men det gör nog ingen egentlig skillnad när högsta hönset, Jörg Müller, kommer från den innersta kretsen och har varit Winterkorns förtrogne sedan lång tid. Om de menat allvar med "nystarten" skulle de givetvis tagit in någon extern som på allvar kunnat ta itu med uppgiften att omstöpa den ohälsosamma företagskulturen inom VW som b.la. möjliggjorde denna gigantiska skandal.

Arrogans kostar....http://www.cnet.com/roadshow/news/volkswagens-us-diesel-fix-could-still-be-months-away/

#6 • Uppdaterat: 2016-03-11 18:43
Axa

Aldrig mer Audi:
Hur menar du att konsumenten har utsatts för bedrägeri i juridisk mening? Det är väl isåfall de lurat svenska och andra länders myndigheter. Du kan ju försöka anmäla VAG för bedrägeribrott.

#7 • Uppdaterat: 2016-03-12 16:46
Steffe15

Tittar man på statistik för februari 2016 enligt BilSweden så har WV tappat 1,4 % gentemot februari 2015.Tydligen har moral och etik förlorat sin innebörd då tappet borde vara större.

#8 • Uppdaterat: 2016-03-14 10:16
Mumma-48

Moral och etik är helt förlegat. Nu gäller det att sko sej till varje pris. Egoism på såväl företags som individnivå tvärtom hyllas. Att "gå över lik" för att göra s.k. karriär är livets stora mål. Politikerna, övriga makthavare (de med mest pengar) och tydligen stora delar av folket tycker det är fullständigt o.k. när direktörer m.fl "rövslickar" varandra för att få ut maximal bonus och pension om dom så har helt misslyckats i sitt jobb. VW- ledningen agerande är helt i fas med denna ickemoralpolitik. Är det någon som hört talas om pyramidspel som var på tapeten för en del år sedan. Googla annars på det. Hela marknadsekonomin bygger på samma principer. Slavkontrakt längst ner och vältrande i pengar längst upp.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.