Nästa artikel
Tysk uppgörelse klar: VW-ägare får skadestånd
Nyheter

Tysk uppgörelse klar: VW-ägare får skadestånd

Publicerad 2 mars 2020
Volkswagen ska betala nästan nio miljarder kronor i ersättning.

I år är det fem år sedan den stora dieselskandalen hos Volkswagen avslöjades. Sedan dess har dieselgate kostat koncernen över 300 miljarder kronor.

Till skillnad från i USA har europeiska Volkswagenägare haft betydligt svårare att få ersättning efter fusket. Men nu har Volkswagen nått en överenskommelse med en grupp bilägare i Tyskland som i en grupptalan stämt Volkswagen för att andrahandsvärdet på bilarna blivit lidande på grund av skandalen.

Volkswagens bud som kom i februari har nu accepterats och det innebär att totalt 8,7 miljarder kronor kommer betalas ut till 260 000 bilägare.

Exakt hur stor ersättningen blir beror på modell och hur gammal bilen är. Volkswagens chefsjurist Hiltrud Werner kallar ersättningen för ”rättvis”.

– Vi kommer göra allt i vår makt för att betala ut ersättningen så snabbt som möjligt, säger hon.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2020-03-02 17:07
Pi

Det borde ju fördelas till de som ägde dessa bilar vid tidpunkten för avslöjandet för det är rimligen dessa som kan ha skadats ekonomiskt. Vi får hoppas att det är så man ser det så att inte bilar som köpts som begagnade efter avslöjandet (till lägre pris troligen) är de vars ägare får denna extra julklapp.

#2 • Uppdaterat: 2022-02-14 20:27
Gäst (ej verifierad)

Detta är ju något av det tramsigaste jag hört.
Ekonomisk skada pga att bilen är extra bränslesnål, som faktiskt resultatet av VW:s tilltag var. Möjligen ekonomisk skada pga alla dyra reparationer av EGR-ventil pga av åtgärdad bil. Men aldrig att detta påverkade bilens värde.

#3 • Uppdaterat: 2020-03-03 13:08
Carl Trefalt

Och svenska ägare får ingenting.

#4 • Uppdaterat: 2020-03-03 15:55
Ingemar Bohman

Tänk vad enkelt det är!
Att minska VAG,s höga utsläpp.
De är bara att VAG betalar VAG_ägarna lite pengar.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.