Nästa artikel
Tre fabriksnya Tesla Roadster hittade efter 13 år
Nyheter

Tre fabriksnya Tesla Roadster hittade efter 13 år

Publicerad 4 maj 2023
År 2010 levererades tre då helt fabriksnya Tesla Roadsters till en och samma köpare i Kina. Köparen hämtade av okänd anledning aldrig ut sina bilar från kinesiskt hamnområde. Därför har bilarna blivit kvar där sedan dess. Nu säljs de på auktion.

Låt oss backa tiden, till år 2008. Året då Tesla ännu var en relativt okänd elbilstillverkare, som släppte en tvåsitsig sportbil kallad Tesla Roadster. På den tiden rörde det sig om en lågvolymsproduktion. Endast 2 400 exemplar lär ha byggts mellan åren 2008-2012, med chassi från Lotus och eldrift från Tesla.

Tillbaka till nutid. Nyligen hittades tre hittills helt oanvända Tesla Roadsters som stått helt orörda sedan år 2010. Fordonen säljs nu genom Gruber Motor Company. Enligt dem köptes de tre elsportbilarna helt nya av en kinesisk köpare, som av okänd anledning sedan aldrig löste ut dem från kinesiskt hamnområde. Där har de alltså stått, i samma leveranscontainer som de levererades i, allt sedan ankomst till Kina, år 2010.

Bilarna består av en röd samt en orange Tesla Roadster Sport samt ytterligare en orange Tesla Roadster Base. De säljs nu på auktion, där Gruber Motor Company i det fall att bilarna skickas tillbaka till USA, åtagit sig att gå igenom bilarna tekniskt innan fortsatt leverans till kund. Företaget lämnar en reservation över batteripaketens skick, som hittills är okänt. Av samma anledning frånskriver sig företaget från att lämna några garantier på fordonen. De tre unika Teslabilarna står fortsatt ännu i förvar vid kinesiskt hamnområde, i väntan på att hitta nya ägare.

Säljarens förhoppning är att hitta en och samma köpare till alla tre bilar. Auktionen har nyligen inletts och det förmodade osäkra läget och skicket på bilarna efter så lång tid gör att budgivarna hittills är få till antalet. Men initialt inkom ett bud motsvarande cirka 1,6 miljoner kronor för alla tre exemplar. Att sälja dem var för sig kan dock vara den bästa affären för säljaren. I skrivande stund har någon bjudit nästan 800 000 kronor för en av bilarna.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (4)

  • 4 maj 2023 De borde ju i alla fall vara…
  • 4 maj 2023 Nåja, frågan är ju vad som…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.