Nästa artikel
Strejk på Bilprovningens stationer
Nyheter

Strejk på Bilprovningens stationer

Publicerad 10 maj 2012 (uppdaterad 11 maj 2012)
På onsdagen bröt strejken ut. 88 av Bilprovningens stationer har stängt portarna sedan facket och arbetsgivarna inte kommit överens.

Klockan fyra på onsdagseftermiddagen var strejken ett faktum. Trots medling kunde ingen överenskommelse om löne- och avtalsvillkor träffas mellan fackförbundet Unionen och arbetsgivarorganisationen Almega.

Konsekvensen: 88 av Bilprovningens stationer tas ut i strejk. Om konflikten inte är löst innan tisdagen den 15 maj, klockan 10:00, kommer övriga 126 stationer också att bommas igen. I dagsläget omfattas ungefär 400 av Unionens medlemmar.

– Det är tråkigt att det är fordonsägarna och trafiksäkerheten som drabbas av konflikten, säger Bilprovningens vd Magnus Ehrenstråhle i en kommentar. Det är vår förhoppning att parterna träffar en överenskommelse så snart som möjligt.

Den som har en bokad besiktningstid på en strejkdrabbad station kommer inte att behöva boka av sin tid, det görs automatiskt. Kunderna kommer heller inte att debiteras. Besiktningar kan fortfarande utföras på de 126 stationer som inte är uttagna i strejk.

Besiktning av utryckningsfordon undantas från konflikten.

Klicka här för att läsa senaste nytt och om vilka stationer som stängs.

Diskutera: Vad tycker du om strejken?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2012-05-10 10:24
lillstefan (ej verifierad)

Tur att man bokade en registreringsbesiktning nästa onsdag då. Kanske får utnyttja att Bilprovningen inte längre har monopol.

#2 • Uppdaterat: 2012-05-10 11:01
hultarn

Ja, var det inte långa väntetider innan (upp till 2 månaders väntetid), så lär det inte bli bättre nu.

http://www.barometern.se/nyheter/lanet/lang-ko-for-besikta-bilen(3258656).gm

#3 • Uppdaterat: 2012-05-10 12:38
lillstefan (ej verifierad)

Registreringsbesikningen bokade jag för två veckor sedan, så det var ju helt ok med tanke på att jag tog den närmaste (Västerås). Tycker att det är dålig info om vad som händer, det enda jag läst är att man inte behöver avboka själv, det görs automatiskt, men blir man bara av med tiden eller fixar de en ny tid?

Tur att jag hann besiktiga min Rover 75 precis innan i alla fall, men MG:n får nog vänta ett tag till.

#4 • Uppdaterat: 2012-05-10 14:14
mcregor (ej verifierad)

Hade tid bokad till 07:20 igår på den station i Västerås som var uttagen till strejk från kl 16:00. Det var besiktat och klart kl 07:17 så det kunde man ju inte klaga på...:) Ja, jag var alltså på plats strax efter 07:00 men dom var ändå snabba. Tur man inte valde en dag senare....

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.