Nästa artikel
Slutet nära för Maybach
Nyheter

Slutet nära för Maybach

Publicerad 14 augusti 2012 (uppdaterad 14 augusti 2012)
Ägaren Daimler lanserade Maybach som den bästa lyxbilen på marknaden. Men succén uteblev och Maybach är snart historia igen.

Efter att i november förra året ha gjort klart för att Maybach ska läggas ner till 2013 tar Mercedes-ägaren Daimler nu det sista steget för att göra sig av med de sista återstående bilarna. Lyxbilarna säljs till halva priset i USA och när de sista exemplaren av de fem modeller som fortfarande finns kvar i handeln är slut ser definitivt sagan om Maybach sitt slut.

Daimler tog tillbaka Maybach från de döda 2002 efter att märket inte funnits sedan 1940-talet. Modellprogrammet skulle utmana Bentley och Rolls Royce i lyxbilsklassen, men succén uteblev när de rika bilköparna höll sig till konkurrenterna.

Diskutera: Hur ser du på att Maybach försvinner?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2012-08-14 13:58
Thommys

Jag lägger väldigt mycket av skulden på designen.

#2 • Uppdaterat: 2012-08-14 14:18
KaptenOberkommando

Thommys, helt riktigt. Bilen är GRÄSLIGT ful! Och idén att väcka liv i ett redan begravt märke var direkt dum. Men så var detta också ett led i den tidigare chefen Jürgen Schrempps högst tvivelaktiga insatser - som om det inte räckte med "äktenskapet" med Chrysler och hans direkt pinsamma "motto" som gick i stil med "så lite bil som möjligt för så mycket pengar som möjligt"... Till råga på allt kvitterade han ut bortåt en (1) miljard i lön under åren i chefsstolen. Faktum är att han i praktiken "kuppades" bort och det vill ju inte säga lite.

#3 • Uppdaterat: 2012-08-14 15:04
Thommys

Ja du kapten, Jürgen Schrempps var ingen hit för Mercedes.

#4 • Uppdaterat: 2012-08-14 22:00
lsoderlund

Den enda riktigt konkurrenten Maybach haft är väl Rolls Royce! För i ärlighetens namn, vem köper en Rolls för att köra själv? Då köper man väl en Aston Martin eller Bentley istället eller ngn annan GT-vagn.

Personligen tycker jag att bilen helt enkelt inte är värd pengarna, köp en fläskig MB istället, samma delar, samma bil.

Eller varför inte en riktig bil som MB Pullman 600, alla diktatorers favorit.

#5 • Uppdaterat: 2012-08-15 03:50
Roger Skagerström

Har de tillverkat Pullmanbilar samtidigt som Maybach funnits? Då är det ju verkligen ett värdelöst märke.

Men nej hade jag varit snuskigt rik och velat ha en fläskig represantionsbil hade det nog blivit en A8 eller S-klass.

#6 • Uppdaterat: 2012-08-15 11:48
Hackenbush

Den är säkert en mycket kompetent lyxbil men tyvärr har designen ingen "lyxbilsutstrålning" utan den ser ganska tråkig och menlös ut (som en vanlig Japansk bil typ) Detta kanske passar en del knösar att man inte syns direkt ute på vägarna men de rika som vill ha en lyxbil som syns är nog fler än de som inte vill ha det.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.