Nästa artikel
Saab får designpris
Nyheter

Saab får designpris

Publicerad 3 augusti 2011 (uppdaterad 3 augusti 2011)
Saabs konceptbil PhoeniX har tagit hem designpriset i årets Auto Express New Car Awards med 30 procent av rösterna.

Saabälskare har haft en tuff tid på sistone, men här kommer en nyhet som kanske kan muntra upp något. Saabs konceptbil PhoeniX, som illustrerar framtidens Saabdesign, har nämligen vunnit ett pris för just bästa design.

PhoeniX har vunnit designkategorin i årets Auto Express New Car Awards, framröstad i konkurrens med 39 andra konceptbilar av Auto Express nätläsare. PhoeniX tog hem hela 30 procent av rösterna.

– Vi är glada över att PhoeniX har vunnit denna prestigefyllda utmärkelse. Vi ser fram emot att lansera nästa generation Saabmodeller under 2012, säger brittiska Saabs vd Charles Toosey.

Diskutera: Vad tycker du om utmärkelsen?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2011-08-03 16:54
Erik N

Den är helt OK... Men föregående konceptbil från Saab var betydligt snyggare, tycker jag.
http://2.bp.blogspot.com/_-knQcvB6hEw/TGzEUiMtCqI/AAAAAAAAIX0/eOAVh2L1O08/s1600/Saab-Aero-X.jpg

#2 • Uppdaterat: 2011-08-03 19:34
Hundter

SAAB är ett "råttebo" från början till slut! Att inte kunna betala sin personal är en skandal, som får en att undra om det finns någon rättvisa kvaröverhuvudtaget!
Ett designpris lär inte rädda situationen! Jag förstår överhuvudtaget inte, varför inte bolaget har förklarats i konkurs för länge sedan! Aktiekapitalet är förbrukat och då är styrelsen skyldig att slänga in handduken! Att motorpressen håller SAAB under armarna är förvånansvärt och att en motortidning som Vi Bilägare inte har gått till skarpare angrepp är besynnerligt! Men den som lever den får se! Att plötsligt en SAAB-Läderlappenbil får ett designpris får en att undra för vem bilen är skapad? Och motorpressen "slickar" i sig av förtjusning!

#3 • Uppdaterat: 2011-08-05 09:33
Uno Lööw (ej verifierad)

Saab är ett råttebo. Varmt, mjukt och mysigt!

#4 • Uppdaterat: 2011-08-05 14:32
Newspeak (ej verifierad)

Se där en modell för verklig massproduktion och lönsamhet. Hur många modeller av denna kan Saab/Spyker tänkas sälja? Ska vi gissa några enstaka per månad. Ja, det kommer ju att vända hela förlusten till vinst. Lycka till alla Saab-drömmare...

#5 • Uppdaterat: 2011-08-07 13:41
Jocke-A

Re. Newspeak
"Se där en modell för verklig massproduktion och lönsamhet."

Det är en koncept-bil! Alla som kan något om bilbranschen, vet att koncept-bilar inte är tänkta att sättas i produktion! De kan ge en fingervisning om ev. framtida design m.m.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.