Nästa artikel
Renault Mégane får nya motorer
Nyheter

Renault Mégane får nya motorer

Publicerad 9 januari 2012 (uppdaterad 9 januari 2012)
Renault offentliggör i dag att Mégane kommer att släppas med ansiktslyft, nya motorer och nyinstallerade säkerhetssystem.

Utöver ansiktslyftningen, som innebär LED-lampor och kromade detaljer som Renault Scénic redan har, kommer Mégane att ha tre nya motorer. Dels en helt ny 1,2-liters bensinare med turbo, dels två dieslar som redan finns i Renault Scénic och Grand Scénic.

Dessutom får modellen Renaults nya säkerhetssystem, kallat Visio System. Med hjälp av en kamera varnar systemet föraren när ett oavsiktligt filbyte sker i hastigheter över 70 kilometer i timmen. Dessutom möjliggör systemet automatisk avbländning i hastigheter över 45 km/h.

Nya och uppdaterade motorer
1,2-litersturbon med direktinsprutning kommer att ersätta Renault Méganes tidigare bensinmotor på 1,6 liter. Motorn ger 115 hästkrafter och har 90 procent av sitt vridmoment vid 1650 varv/minut. Bränsleförbrukningen är 5,3 liter/100 kilometer, vilket ger CO2-urtsläpp på 119 gram/kilometer.

Renaults 1,5-litersdiesel kommer att finnas i nya Mégane, uppdaterad med bland annat start/stop-teknik och bränsleenergiåtervinning. Motorn ger 110 hästar och ett vridmoment på 260 newtonmeter, 20 Nm mer än den tidigare varianten. Förbrukningen är 3,8 l/100 km, vilket leder till utsläpp på 95 g/km.

Därutöver tillkommer en 1,6-litersdiesel som ger 130 hk och 320 Nm vid 1750 varv/minut. Förbrukningen är 4 l/100 km.

Den uppdaterade Renault Mégane kommer att släppas på marknaden under våren.

Diskutera: Vad tycker du om uppdaterade Renault Mégane?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2012-01-09 15:15
Tobo

Kamrem eller kedja?

#2 • Uppdaterat: 2012-01-09 15:16
Peugeote-Pär

Tycker den är mera lik Opel Astra nu med faceliften...

#3 • Uppdaterat: 2012-01-09 20:11
Peugo

Tobo: Ingen skillnad vilken bara den håller (tänker på VW TSI och PSA THP -motorer med kedja), sista tiden har tyckt att kamrem är mycket säkrare val, speciellt i dessa små bensinmotorer.

#4 • Uppdaterat: 2012-01-10 16:24
Gunnar 44

En varning. Ett par av mina grannar har var¨sin verkstad. Bägge fick in var sin Renault Megane för montering av extraljus, och en av verkstäderna fick även in en Sienic för batteribyte.
Efter att de 3 bilarna gjorts strömlös under arbetets gång, gick inte bilarna att starta. De fick bogseras till närmaste Renaultverstad för att mjukvaran i bilens styrbox raderats. Enligt märkesverkstan finns ingen batteribackup. Bilarna kan därför inte återstartas efter strömavbrott!!
Bevare oss väl för sådana bilar. (Gäller även andra märken som anammat detta förfaringssätt för att tvinga ägarna till märkesverkstäder i tid och otid.

#5 • Uppdaterat: 2012-01-10 19:41
Masse Rati

Vilken otrolig rappakalja nedanstående insändare levererar. !!

#6 • Uppdaterat: 2012-01-10 20:30
Peugo

Gunnar 44: Så där är det med alla bilar nuförtiden, om man inte vet hur de fungerar borde servicekillarna inte få röra bilarna. Står i service instruktionerna (i moderna bilar) hur man bär sej åt när batteriet kopplas ur, gör man fel så kan mjukvaran raderas. Helt normalt (dock konstigt).

#7 • Uppdaterat: 2012-01-11 12:03
Pender

Det blir hittills största bilen med starkaste motorn, som kommer under dagens miljöbilsgräns. I bensinmotor-avd. alltså. Gissar kommande Focus står på tur.

#8 • Uppdaterat: 2012-01-11 14:41
Mistro

Blir intressant att prova 1.2 liters motorn som förhoppningsvis är lite rivigare än 1.6:an
Personligen så tror jag tyvärr inte att bränsleförbrukningen stannar under 0.8l/m i "verkligheten".

#9 • Uppdaterat: 2012-01-12 17:45
Gunnar 44

Ja visst står det i intruktionsboken att man inte kan koppla bort batteriet. Åtminstone i de som jag läst, när det gäller senare årsmodeller¨av Renault.
Men ibland kanske man själv vill meka med bilen, koppla in extraljus etc., men se det går inte an när det gäller Renault. Dessutom kan ju bilen bli ofrivilligt strömlös, (vanligt förekommande hos en del bilmärken).
Om det varit en bil av annat märke, hade man bara behövt skjuts till närmaste bensinmack för att köpa ett nytt batteri. Men se det går inte med en Renault.
Renault är nästan ensamma om denna dumhet, men Audi och Mercedes har en del modeller med denna dumhet.
Det är bara för att tvinga bilägarna till märkesverkstad i all evighet man inför sådana dumheter.
Volvo, BMW, Opel, VW, Ford med flera har inte anammat denna dumhet.

#a • Uppdaterat: 2012-01-13 23:31
Mistro

Nja...nu är nog knappast Renault särskilt ensamma om att ställa till det för kunden.
Hade för många år sedan en Galant -92:a och då man bytte glödlampor på den ( vilket var ofta ) var man tvungen att "lura" systemet genom att koppla på en starthjälp innan man lyfte bort batteriet.

Gjorde man inte detta så att bilen blev strömlös så gick bilen dåligt sedan.
Man fick då "koda" om bilen på ett synerligt irriterande och tidskrävande vis för att få den till att starta och gå normalt igen.

Megane ll har så "korkat" konstruerade strålkastare att få klarar av att byta lampor själva.
Till en början tog Bilia 500kr/st för att byta dessa men har sedan blevit billigare i takt med att kunderna blev förbannade.
Megane lll har inte längre dessa problem och det är nu lätt att byta lampor.

Renault är som sagt inte ensamma om att vilja styra in kunderna till märkesverkstäderna,...för att sedan kunna ta bra betalt för simpla rep. ( snarare är det varje tillverkares önskan och det som de lever på )

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.