Nästa artikel
Nissanägare vänligast
Nyheter

Nissanägare vänligast

Publicerad 17 februari 2016
Personer som kör Nissan är kärleksfulla, enligt en brittisk undersökning.
Personer som kör Nissan är mest generösa, lojala och vänliga av alla bilförare, enligt en undersökning från Cambridge University.
Studien genomfördes av Psykometriavdelningen på Cambridgeuniversitetet i Storbritannien. 824 europeiska bilförare personlighetstestades och resultatet visade att Nissanägare inte bara var de mest vänliga, utan de var också den grupp som tenderade att sätta andras välmående först. Av de testade bilförarna visade de även mest intresse för social rättvisa och ekonomisk välfärd.

– Personlighetsutvärdering och bildesign är en perfekt matchning. Vår undersökning visar att Nissanförare generellt sett uppfattas som generösa och sympatiska. De är omtänksamma och vänliga och ser andra som ärliga, säger Dr Richard Mills, som forskar om psykometri på Cambridgeuniversitetet.
 
Diskutera: Stämmer undersökningen överens med verkligheten?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2016-02-17 09:10
adzam

Tyska bilägare är oerhört aggressiva..

#2 • Uppdaterat: 2016-02-17 10:36
Bortom

Oj, trodde att flumforskning bedrevs på Södertörns högskola, inte i Cambridge.

#3 • Uppdaterat: 2016-02-17 10:42
VW Polo 2012

Jag är mer intresserad av i vilken bil man blir fortast kissnödig i :)

#4 • Uppdaterat: 2016-02-17 11:22
Leif Kavander

Tror inte på undersökningen. MEN, det är många kvinnor som kör/äger Nissan. Kan det vara som så att kvinnor är vänligare i trafiken?

#5 • Uppdaterat: 2016-02-17 11:24
Vidstige

Leif Larsson, skillnad på män och män. En del är mycket patriarkala och kör t.ex. Bmw, Audi eller Mercedes. Dom tycker dom äger världen och vägen!

#6 • Uppdaterat: 2016-02-17 11:53
Deeds

Jag har svårt att tro att det handlar om märke på det sättet Vidstige.
Det är mycket tjänstebilar på vägarna nu och således folk som åker långt och spenderar mycket tid på vägen. Dessa tenderar att ha mer "rutin" när de kör. Att man tar den lilla luckan som finns vid en utfart istället för att vänta länge osv. Sen att de flesta av tjänstebilarna ute på vägarna är just tyska kanske bidrar till den bilden som du målar upp. Men man ska inte dra alla över en kam.

#7 • Uppdaterat: 2016-02-17 12:14
Tvärnit

Jag brukar svänga till det som så att sådan bil sådan ägare!

Jag vet om ett antal män som är Nissan ägare och är böjd till att hålla med i att detta stämmer o så pass att jag är inne på att köpa en själv då tiden är mogen eller nästan för jag har skrivit här om Pulsaren att den äger en menlös känsla och det samma anser jag om Qhasqain och med handen på hjärtat så ligger sakens natur till del hos mig själv då jag har det lite svårt med att vara till freds med mellanmjölken.
Förnuftet säger dock att beaktat i ett bredare human perspektiv så är Nissan rätt fast än att jag tycker inte det......men jag vill vara en vänlig själ.

#8 • Uppdaterat: 2016-02-17 12:37
Tvärnit

Vidstige
"En del är mycket patriarkala och kör t.ex. Bmw, Audi eller Mercedes."
Jag vet inte det jag.....en man behöver inte ens ha skor på fötterna.

#9 • Uppdaterat: 2016-02-17 12:39
Vidstige

Deeds, drar inte alla över en kam men tråden handlar ju om överrepresenatation. Då ligger det nåt i det jag sa och det var ju som svar på att bara kvinnor är snälla i trafiken.

Sportiga bilar med mera motor inbjuder ju också till en annan typ av körning...

#a • Uppdaterat: 2016-02-17 12:58
Leif Kavander

Nu skrev inte jag att kvinnor är vänligare i trafiken. Utan ställde en fråga : Kan det vara som så att kvinnor är vänligare i trafiken?"
Själv hade jag och körde en Nissan Micra i nästan tio år. Inte tycker jag att jag var , varken vänligare eller aggressivare, än många av mina medtrafikanter i trafiken.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.