Nästa artikel
Näst husbilstätast i Europa
Nyheter

Näst husbilstätast i Europa

Publicerad 15 juli 2015
Svenskarna gillar husbilen.
Sverige är Europas husvagnstätaste land men husbilarna kommer starkt. Nu är det bara Finland som har fler husbilar per capita i Europa.
Det är siffror från Husvagnsbranschens riksförbund som visar att husbilen blir allt populärare. Förra året nyregistrerades drygt 3 600 husbilar i Sverige och i dag finns nära 75 000 husbilar i landet.

Visserligen leder husvagnarna stort med 281 321 stycken, men på tio år har antalet husbilar mer än fördubblats. Sverige är nu näst efter Finland husbilstätast i Europa.

Diskutera: Har du eller ska du husbilscampa i sommar?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2015-07-15 09:23
Hackenbush

Det värsta med dessa husbilsägare är att "Lämna företräde" tycks inte gälla dem.
Den här sommaren har ett flertal husbilar kört ut framför mig trots att de har lämna företräde och man får välja mellan att snabbt köra om eller bromsa hårt för att inte köra in i dem.

#2 • Uppdaterat: 2015-07-15 15:08
ENTJ1

Kanske skall våra studenter satsa på husbilar när de sätts sist i kösystemen,en plan markbit kan väl våra fina politiker ändå unna våra ungdomar.

#3 • Uppdaterat: 2015-07-15 22:55
EnannanRobban

Husbil är ett trevligt sätt att utforska världen... Vi har kört husbil i flera år, Hacken, jag skall försöka att inte bli i vägen för dig... Det du beskriver är ingen bra situation, men jag tror inte att det är ett mönster, utan att du haft otur med någon ouppmärksam husbilist...

#4 • Uppdaterat: 2015-07-16 17:50
Hackenbush

Hyra husbil är ett bra alternativ till att köpa. Man slipper underhåll, besiktning, vinterförvaring och värdeminskning. Dessutom skulle jag inte kunna tänka mig att köra med husbil varje år, så häftigt är det inte.
Jag har hyrt husbil en sommar för många år sedan och det var kul en sommar men sedan dess har jag inte känt för det.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.