Nästa artikel
Mercedes A-klass – uppdaterad
Nyheter

Mercedes A-klass – uppdaterad

Publicerad 29 juni 2015 (uppdaterad 29 juni 2015)
Nya A-klass blir snålare.
Mercedes A-klass får sig en översyn till sommaren. Snålare och starkare motorer samt bättre komfort ska göra bilen aktuell ett tag till.
Mercedes A-klass från 2012 gjorde entré som en kaxigare och ungdomligare bil än sina två föregångare. Nu, tre år efter premiären, är det dags för en uppdatering.
 
A160 är den nya instegsbensinaren med 102 hk och en förbrukning på 5,4–5,6 l/100 km. Snålaste varianten heter 180d Blueefficiency Edition (Mercedes lämnar nu CDI-beteckningen för dieslar), den har 109 hk och drar 3,5 l/100 km.
 
Den rivigare dieseln 220d har fått sju extra hästkrafter, nu 177 hk. Det gäller även A 250 Sport som numera har 218 hk. Värstingen A 45 AMG har fått en effekthöjning med 21 hk till 381 hk. A 45 AMG får även LED-strålkastare som standard, en nyhet som är tillval till resten av A-klass. AMG-bilen kan även fås med en ny mekanisk differentialspärr som ska hjälpa till att kapa tiden 0–100 km/tim till 4,2 sekunder.
 
De mer ordinära versionerna av A-klass som utrustas med sjustegade dubbelkopplingslådan 7G DCT har nu en sportig accelerationsassistent som kallas Launch Assist, vilken ska optimera växlingarna för en snabbare spurt från stillastående.
 
För att bättra på komforten erbjuds nu tre förprogrammerade körlägen under namnet Drive Select. Lägena Comfort, Sport och Eco anpassar motor, transmission, stötdämpare och styrning. Drive Select finns även med adaptiva stötdämpare som tillval.

Den radarbeserade kollisionsvarnaren ska nu även kunna gripa in och delvis bromsa in bilen om ett hinder upptäcks. Tidigare varnade endast systemet och överlät bromsningen till föraren.
 
På insidan har interiören fått nya material och möjliga färgkombinationer. Instrumentbrädan kan numera även prydas med en åttatumsskärm. Bilen kommer även med Apples Car play-operativ till infotainmentsystemet, medan Andriod-användare får nöja sig med Mirror Link. Bilen ska kunna beställas tidigt i juli månad.
 
Diskutera: Vad tycker om Mercedes A-klass?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2015-06-29 21:16
Roger Skagerström

Mercedes A-klass - bilen som är riktad till folk som inte har råd med den. Den som man möjligen skulle hosta upp slantarna till är så mjäkigt utrustad på alla sätt och vis att man lika gärna kan köpa vilken annan bil som helst.

De verkar lite desperata nu. Senaste CLA-reklamen är ju rent patetiskt... "HALLÅÅÅ NI COOLA UNDERGROUNDMÄNNISKOR SOM KNAPPT FINNS! KÖP VÅR BIL! SNÄLLAAA!" ;)

#2 • Uppdaterat: 2015-06-30 09:25
Reverend Benny

Måste säga att jag gillar a-klassen, sannolikt den enda Mercedes jag kanske kunnat tänka mig köpa.
Problemet är att jag inte har råd och att pressen inte direkt varit lyriska i sina tester gör inte köpsuget starkare direkt.
Men tycker den har riktigt snygg design interiört och exteriört samt en helt klart skön grön färg.

#3 • Uppdaterat: 2015-06-30 10:52
ENTJ1

Bakifrån ser den ut som en Baleno från -98.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.