Nästa artikel
Mercedes C-klass Kombi 2014
Nyheter

Mercedes C-klass Kombi 2014

Publicerad 27 maj 2014 (uppdaterad 27 maj 2014)
Här är nya Mercedes C-klass Estate.
Mercedes C-klass kommer nu i kombiutförande. Här är bilderna på den nya tyska herrgårdsvagnen i mellanklassen.
Nya Mercedes C-klass lanserades i våras och med en klassisk kombikaross är bilen nu redo att ta upp kampen med Audi A4 Avant och BMW 3-serie Touring. Bagageutrymmet har vuxit med fem liter mot föregånde C-klass Kombi och det rymmer nu 490 liter.

Baksätet fälls elektriskt och med en knapptryckning ökas lastutrymmet till 1510 liter. En annan finess är bagageluckan som med hjälp av rörelsesensorer kan öppnas med en lätt fotrörelse under bakre stötfångaren.
 
Diskutera: Vad tycker om nya Mercedes C-klass Kombi?

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2023-03-21 08:26
Gäst (ej verifierad)

Inte så tokig, men Mercedes kombibilar brukar vara ganska harmoniska i linjerna.
Väldigt lik BMW:s 3-serie kombi rakt från sidan dock.

#2 • Uppdaterat: 2014-05-27 14:08
månssons

Håller med om att den är mycket snyggare än sedanen och inte lika grotesk. Men jag tycker att det är tråkigt att fronten är så ful utan LED-strålkastare (det har väl ersatt xenon nu?). Precis som exempelvis Audi så verkar designgrunden gjord kring en viss utrustningsnivå, inklusive t ex xenon eller LED-lampor, och de billigare varianterna utan denna utrustning blir då lidande och i mitt tycke inte alls särskilt vackra. Den naturliga förklaringen är givetvis för att kunna erbjuda billigare varianter men jag tycker ändå det är synd.

#3 • Uppdaterat: 2014-05-27 14:16
Peugeote-Pär

Mycket snygg, även snyggare än sedanen och det händer inte ofta.

#4 • Uppdaterat: 2014-05-27 15:02
Thommys

Får svenskarna bestämma så blir det en kombi. Förmodligen om jag bestämmer också. Mercedes har lyckats med att lyfta kombin till premiumnivå. I Sverige har de bättre andrahandsvärde än sedanerna, något man inte kan blunda för när man byter bil.

Den är snygg och andas mycket tysk design. Nästan som en blandning mellan de tre Mercedes, BMW och Audi i profil. Kombin är mer neutral i designen än sedanen.

Intressant med de små vindavvisarna på var sin sida om bakrutan. Kan de möjligen minska nedsmutsningen av bakrutan?
Aluminium till 49% bådar gott för rostskyddet. Alla ytterplåtar plus stötdämparfästen och några delar till kommer aldrig att rosta.

Tyvärr kommer inte 4MATIC till dieseln för än i december. Man får väl hålla ut till dess.

#5 • Uppdaterat: 2014-05-27 16:53
Leif Kavander

Snygg. Vill ha.

#6 • Uppdaterat: 2014-05-27 19:52
lsoderlund

Som många säger, på bilderna ser vi tämligen komplett utrustade bilar på bilderna. Hur ser dem ut i mer bussiness-utförande. Kanske inte en lika läcker karamell. Vi får se hur utlåtandet från Vi Bilägares rostskyddsexperter är

#7 • Uppdaterat: 2014-05-27 21:58
Thommys

lsoderlund

"Vi får se hur utlåtandet från Vi Bilägares rostskyddsexperter är" Det vet vi redan det är ett tag sedan tidningen kom med testet på sedanen. Mercedes får toppresultat medan Lexus får bottenresultat. Kombin skiljer sig inte speciellt mycket. Även luckan på kombin är i aluminium.

#8 • Uppdaterat: 2014-05-28 06:00
Thommys

Shogun

Så att Lexus redan är rostig på testexemplaret räknas inte som i praktiken då? Att det redan finns grus inne i balkarna som binder fukt är inte heller något att bry sig om eller att dörrarna är dåligt tätade? Att det inte går att hitta något rostskydd över huvudtaget i underredet är knappast ett gott tecken heller.

Aluminium rostar i varje fall inte. Vi Bilägare kan inte ha fel på den punkten. C-klassens tak, hela dörrar inkl stomme, bagagelucka, motorhuv, fram och bakskärmar och lister är i aluminium. Resten av det yttre är av plast eller glas. Du kommer aldrig att se C-klassen rostig. Dessutom, de klassiska rostställena, stötdämparfästena, är både fram och bak i aluminium. Tank och reservhjulsbalja är i plast och upphängda i rostfritt. Undertill har den ett ordentligt rostskydd, lika så inne i balkar.

#9 • Uppdaterat: 2014-05-28 14:40
BMW_4ME

Förstår inte varför MB envisas med att ha en bakre rutram som inte följer taklinjen. Det ser ju så klumpigt och tungt ut.
Annars är den snygg men tycker bättre om sedanen som ser mer elegant ut.

#a • Uppdaterat: 2014-05-28 17:18
Thommys

Vi lever i nutid Shogun.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.