Nästa artikel
Mazda gör omtag med elbilarna – här är nya modellen
Nyheter

Mazda gör omtag med elbilarna – här är nya modellen

Publicerad 2024-08-19 06:30 (uppdaterad 2024-08-20 09:45)
I våras visade Mazda upp sin nya elbil som var ämnad för den kinesiska marknaden. Nu är det klart att EZ-6 även kommer lanseras i Europa.

När andra biltillverkare har satsat mer på elbilar, har Mazda gått på tvärs med sina konkurrenter och satsat på större bensinmotorer. Men nu verkar det som att även den japanska biltillverkaren hakar på den globala elbilstrenden genom ett omtag gällande elbilar.

Tidigare i våras visade Mazda upp elbilen EZ-6 som var tänkt för den kinesiska marknaden. Från början var det oklar om modellen skulle erbjudas globalt, men nu bekräftar Mazda att EZ-6 ska säljas i Europa, rapporterar sajten Green Car Reports.

Några andra detaljer har inte framkommit, utöver att Mazda EZ-6 är den elektriska efterträdaren till Mazda 6. Mazda har samarbetat med den kinesiska biltillverkaren Changan Automobile gällande utvecklingsarbetet kring drivlinan och uppkopplingsmöjligheter för EZ-6. Bilen ska bland annat ha stöd för röstigenkänning.

Mazda kommer erbjuda EZ-6 med både en helelektrisk drivlina och som laddhybrid, samt bakhjulsdrift. Viktfördelningen på bilen ska vara 50 procent fram, 50 procent bak. Enligt den betydligt snällare kinesiska körcykeln ska en räckvidd på 60 mil klaras av.  

Mazda EZ-6 lanseras globalt under hösten. 

I en kommentar till Vi Bilägare uppger Mazda Sverige att den japanska biltillverkaren håller på att utvärdera olika möjlighet att lansera modellen utanför den kinesiska marknaden. Men i dagsläget kan de inte bekräfta om/när Mazda EZ-6 kommer till Europa.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (7)

  • 2024-08-21 21:45 Snygg design !
  • 2024-08-19 18:38 Den är modifierad under…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.