Nästa artikel
Luxgen n7 har plats för sju – och rimlig prislapp
Nyheter

Luxgen n7 har plats för sju – och rimlig prislapp

Publicerad 6 september 2022 (uppdaterad 11 september 2022)
Tillverkningsjätten Foxconn ger sig in i bilvärlden med eldrivna Luxgen n7. Den lockar med plats för ”5+2” personer samt rimlig prislapp.

Det har dykt upp mängder av nya elbilsmärken i Sverige under det senaste året – och många av dem är kinesiska. Nu kan ytterligare ett elbilsmärke vara på väg mot Europa, men den här gången från Taiwan.

Det är taiwanesiska tillverkningsgiganten Foxconn, som bland annat tillverkar prylar åt Apple, som ska ge sig in bilvärlden. Nykomlingen heter Luxgen n7 och blir första bilen att utvecklas av Foxconns nystartade bildivision som heter Foxtron. Luxgen ägs av Yulon Motor som är Taiwans största biltillverkare.

Luxgen n7 är en sjusitsig crossovermodell med eldrift som ska börja säljas på hemmamarknaden i oktober. Den ska även exporteras, men det är än så länge oklart till vilka marknader.

Officiellt kallas bilen för en ”5+2-crossover” vilket förmodligen innebär att sista stolsraden främst lämpar sig för barn snarare än vuxna.

Räckvidden ska hamna på 70 mil, men i den europeiska WLTP-körcykeln blir den förmodligen kortare. Accelerationen till 100 km/tim går på 3,8 sekunder, luftmotståndskoefficienten hamnar på 0,27 och bilen blir bakhjulsdriven.

Trots att det ännu inte finns några officiella specifikationer hann bilen reserveras av 5 000 personer innan hemsidan kraschade. Prislappen för bilen ska hamna på motsvarande 350 000 kr före svensk moms.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (14)

  • 7 september 2022 Varför inte läsa på lite om…
  • 6 september 2022 Pettlurken skrev: Är det…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.