Nästa artikel
Lista: Här är årets mest lästa provkörningar
Nyheter

Lista: Här är årets mest lästa provkörningar

Publicerad 30 december 2022
Här är de 10 bilmodeller ni läsare var mest intresserade av under året.

Vi Bilägare provkörde över 50 nya bilmodeller under 2022. Men trots att listan inkluderar exklusiva dyrgripar som nya Range Rover och Audi RS3 var det inte dessa ni läsare var mest intresserade av. Statistiken visar i stället att elbilar och rimligt prissatta laddhybrider utgjorde mycket mer spännande läsning, enligt er.

Av de 10 mest lästa provkörningarna under året var fem elbilar och fyra laddhybrider. Den enda rena bensinbilen på listan VW Taigo 1,0 TSI.

Här är hela listan:

 

1. Citroen C5 X

Mest läst i år är, förvånansvärt nog, den här något udda fransosen som Tommy Wahlström kallade för ett ”klassiskt landsvägslok med avspänd attityd”. 

 

2. Toyota bZ4X

Toyotas första försök till en elbil hamnar på andra plats. Vi hann provköra innan det visade sig att bilen kunde tappa hjulen.

 

3. Mercedes EQE

Mercedes eldrivna alternativ till taxifavoriten E-klass intresserade många. Calle Carlquist var imponerad över komforten.

 

4. Kia Sportage

Kias nya crossover ser ut som ett rymdskepp i fronten och är enligt provrapporten ett stort kliv framåt jämfört med föregångaren.

 

5. Skoda Enyaq Coupé RS

Med det sluttande taket är coupeversionen ett mer opraktiskt alternativ till vanliga Enyaq. Det men det stoppade inte er från att läsa om den.

 

 

6. Opel Astra Sports Tourer

Opels nya Astra är en av endast två kombibilar på topp 10-listan. Bilen fick beröm för både utrymmen och prestanda.

 

7. Volvo XC60 Recharge T6

Volvos storsäljare uppdaterades med ett större batteri och längre räckvidd under året. Fredrik Diits Vikström gillar komforten men tycker att bilen har onödigt mycket effekt.

 

8. Mercedes EQB

Mercedes elbilskonverterade GLB får beröm för sin ljudkomfort – men räckvidden bedöms som otillräcklig.

 

9. Volkswagen Taigo

Den enda rena bensinbilen på listan är opraktisk – och har för hård fjädring.

 

10. MG 5

Den kinesiska staten var först med att sälja en eldriven kombi i Sverige. Modellen väckte stort intresse när den lanserades – inte minst på grund av priset.

Kommentera: Är det någon provkörning ni saknat hos oss under året? Vilka modeller ser ni fram emot att läsa om under 2023? 

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (1)

  • 30 december 2022 Jag reagerade positivt när…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.