Nästa generation Santa Fe satsar på offroad körning.

Nästa artikel
Helt nytt utseende för nästa Santa Fe
Nyheter

Helt nytt utseende för nästa Santa Fe

Publicerad 4 augusti 2023

Nästa generation Santa Fe satsar på offroad körning.

Nästa generation Santa Fe får ett nytt utseende, ut med böljande former in med kantigt.

Den nya generationen vill platsa in i offroad livsstilen.  Fokuset är därför att göra den simpel och användbar.

Bilen får ett mer kantigt utseende vilket är en stark kontrast mot Hyundais formspråk på den senaste tiden som varit böljande linjer på böljande linjer. De är helt borta och i stället blir det fyrkantigt.

Hjulbasen blir längre på den nya modellen eftersom utrymmet inne i bilen har blivit betydligt större. Hyundai ska ha ha skapat ett utrymme bak i bilen som nästan blir som en veranda när man fäller ned två rader av säten. Tanken är att man ska kunna använda utrymmet för att ha en arbetsyta eller använde det som ett vardagsrum.

Interiören är också simpel. Knappar finns till de vanligaste funktionerna som klimatkontroller och körlägen. Bilen har utrustats med en 12,3 tums skärm och en lika stor digital instrumentpanel parallellt med skärmen.

– Den helt nya Santa Fe är en suv som hittar en perfekt balans mellan stadsliv och friluftsliv. Den kan hantera allting från ett fullspäckat familjeschema till campingäventyr, säger SangYup Lee, viceordförande på Hyundais designavdelning.

Ännu vet vi ingenting om de tekniska specifikationerna. Men bilder visar på att det kommer en variant med samma 2,5 liters turbomotor som finns i den nuvarande modellen.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (11)

  • 6 augusti 2023 Tjalle skrev: MC, den…
  • 6 augusti 2023 MC, den förhärskande…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.