Nästa artikel
Här är Opel Corsa 2015
Nyheter

Här är Opel Corsa 2015

Publicerad 10 juli 2014
Några månader innan premiären på höstens bilmässa i Paris släpper nu Opel de första avmaskerade bilderna på nya Corsa.

Vi Bilägares Tommy Wahlström har redan provkört den och känt och klämt på inredning med mera, något du kan läsa i nummer 10. Bilen var då maskerad men nu har Opel släppt pressbilderna på den samt lite kort information.

Opel Corsa 2015, med antingen tre eller fem dörrar, behåller en del av föregångarens linjer men bilen har fått en del tydliga drag från minstingen Opel Adam i front och akter.

Inredningen har tagit kliv framåt med en mer påkostad framtoning med infotainmentskärmen på sju tum i centrum och kontrasterande detaljer i metall. Om det här bara är något som dyrare tillvalspakten tillhandahåller eller ej återstår att se. Opel avslöjar nu att Corsa blir kompatibel med Apples Siri Eyes Free-röststyrning men de säger hittills ingenting om huruvida Apple Carplay eller Andriod Auto är aktuellt.

Nya motorer som alla kvalar in under Euro 6-standard står på menyn. Likt i huvudkonkurrenten Ford Fiesta är snålbensinmotorn en trecylindrig variant på 1,0 liter. Med hjälp av turboladdning erbjuds antingen 90 eller 115 hästkrafter som hittar till hjulen via en sexstegad manuell växellåda. Det kommer även att finnas bensindrivna fyrcylindriga alternativ på 1,2 respektive 1,4 liter samt en 1,3 liters fyrcylindrig turbodiesel. För den som är ute efter sportigare köregenskaper kommer en GTI-utmanande OPC-Corsa att lanseras senare i produktionsskedet.

Opel Corsa når köparna kort efter debuten på bilsalongen i Paris i oktober.

Diskutera: Vad tycker du om nya Opel Corsa?

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2014-07-10 08:17
Lars58

Är inte så intresserad av bilar storleksklassen, men den här ser trevlig ut. 5e mest sålda bilmodell i Europa förra året och en viktig modell för Opel. Kommer nog att kliva nån placering upp i försäljningsstatistiken.

#2 • Uppdaterat: 2014-07-10 10:28
Pi

Med tanke på den allt populärare leken att ligga så nära framförvarande bil som möjligt så saknar jag definitivt autobroms på denna nya bil. Har den inte det, vilket säkert framhållits om det funnits, så ligger dom ju efter både Fiesta och Polo redan innan den släppts. Ju fler bilar med autobroms, ju färre whiplashskador för oss som ligger framför dessa avstånds-optimister som inte förstår bättre.

#3 • Uppdaterat: 2014-07-10 10:45
Raphael

Nästa år kommer en större Fiat 500, som ersätter Punton. Konkurrensen i klassen är hård. Vi får väl se om Corsan lyckas i konkurrensen mot nya Clion som säljer väldigt bra i Europa och faktiskt även säljer bra i Sverige också. Själv tycker jag att Clion är snyggare. :)

#4 • Uppdaterat: 2014-07-10 12:03
Lars58

"Options include a rear parking camera, plus a forward facing camera to allow traffic sign recognition, blind spot alert and auto brake"
Verkar komma autobroms Pi, för dom som vill sms:a eller uppfostra barnen i baksätet medan dom kör...

#5 • Uppdaterat: 2014-07-10 15:44
Reverend Benny

Nya corsa ?? Känns mer som en extra stor facelift.
Nu finns inte alla fakta i artikeln men gisssar på samma hjulbas, och tittar man noga så ser man att mkt är lika den modellen som säljs idag, speciellt på 3 dörrarsmodellen.
Dock inget fel i att göra en facelift om modellen är en bra modell :-) Och nya motorer var på tiden (om man bortser från gsi busbilarna)

Interiört känns det som ett rejält lyft, stram tysk design, städat, snyggt med få knappar.

#6 • Uppdaterat: 2014-07-10 16:26
ohlmark

Vad är ett facelift?
För mig är det nya strålkastare, grill, bakljus, ny klädsel och fälgar.

Så är det inte här, så hur mycket kan man egentligen ändra och ändå är det ”bara” en oviktig ”facelift”??
Undrar om det inte gått slentrian i att svänga sig med ordet ”facelift” utan närmare eftertanke.

Annars så gillar jag inte Fords autobroms, den verkar bara 8 meter framför bilen i 1- 15 Km/t eller i nödfall upp till 30 och ger ingen varning eller assistans som hjälper föraren att uppmärksamma faror.

Jag vill ha hjälp av påpekanden och varningsinformation som visar för mig faror i omgivningen.
Och att det ska fungera i mycket högre hastigheter, även på motorväg.

Så även om alla andra hyllar det säger jag nej tack Ford.

#7 • Uppdaterat: 2014-07-10 17:18
Reverend Benny

Lite som du säger Ohlmark så är det lite difust vad en "facelift" är, därför jag la till extra stor ;-)
Men tycker ändå det är intressant att veta om det är en gammal modell som dom utnyttjar, speciellt då vissa tillverkare som VW har för vana att kalla allting för "nytt" så fort man bytt ut en detalj i stötfångaren.

Jag skulle vilja säga att en facelift är en lätt uppfräschning av modellen under halva livscykeln, eller kanske något senare. Det brukar ju också vara en anpassning till övrigamodellprogrammet så att bilen blir mer lika övriga modeller som kanske släppts något senare med nyare designspråk.

I detta fallet så är det svårt att avgöra om det är en STOOOOR facelift, eller en helt ny modell då många linjer är lika. Men samtidigt är det så mkt nytt som motorer, interiör, dörrar osv så facelift räcker liksom inte riktigt till.

Skull man jämföra denna med tex "nya" polo, då är detta verkligen en ny modell och "nya" Polo bara en facelift.

#8 • Uppdaterat: 2014-07-10 17:25
Peter E

Ni skulle visat några bilder från sidan.
Så man får se det groteska överhänget fram.

#9 • Uppdaterat: 2014-07-10 18:23
Gäst (ej verifierad)

Kul att den kommer med trepip!

Provade en 208 med en sån och gillade karaktären. Less is more!

Dessutom så tycker jag att den ser riktigt trevlig ut i de flesta vinklar. Och angående det "groteska överhänget" så är det väl inte större än på konkurrenterna som det verkar. Men jag antar att Peter tycker att överhänget fram på VW CC, (visserligen i en annan klass), är smakfullt då eller? ; )

#a • Uppdaterat: 2014-07-10 18:36
Roy J

Ser väl inte så pjåkig ut. Påminner lite om Peugeot om än lite mer skulpterad. De kunde inte avhålla sig från ett plåtveck längs sidan även om det nu är mjukare och diskretare än på andra modeller.
Inredningen är OK för klassen.
Den har säkert ett bra rostskydd - men det har Clio med, som jag tycker är mer tilltalande.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.