Nästa artikel
Första bilden på Subaru XV
Nyheter

Första bilden på Subaru XV

Publicerad 31 augusti 2011 (uppdaterad 1 september 2011)
Subaru visar nu första bilden på nya modellen XV, som presenteras på bilsalongen i Frankfurt i mitten av september.

Subaru har nu släppt en bild på nya modellen XV. Bilen kommer att presenteras vid bilmässan i Frankfurt den 13 september. Av den anledningen är Subaru i dagsläget förteget med detaljer.

Vi har dock fått veta att Subaru XV är en bil i C-segmentet som är 445 cm lång, 178 cm bred och 157 cm hög. Bilen som ställs ut i Frankfurt kommer att vara utrustad med en tvåliters boxermotor och steglös automatlåda. Alternativa motoralternativ presenteras på mässan.

Det är första gången som Subaru håller en världspremiär på en europeisk mässa. XV har premiär i Frankfurt eftersom den är anpassad för den europeiska marknaden, enligt Subaru själva.

Diskutera: Vad tycker du om Subaru XV?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2011-08-31 18:54
Raphael

Detta är alltså "cross over" versionen av nya Impreza 5 dörrars, och om Subaru hade följt sin egen namngivning hade den hetat Impreza Outback. Jag antar att standardmodellen av nya Impreza också kommer att visas på mässan och då begå sin europeiska debut. (modellen finns redan i USA).

#2 • Uppdaterat: 2011-09-01 08:29
Raymond K (ej verifierad)

Varför finns det en bilmodell som skall vara som en vanlig bil och se ut som en suv?
Antingen köper man väl en vanlig bil eller en suv.
En totalt onödig bilmodell detta tycker jag.

#3 • Uppdaterat: 2011-09-01 14:45
Raphael

Denna bil är - i likhet med flera av sina konkurrenter - inte byggd på höjden. De verkar höga därför att markfrigången är högre än med en vanlig bil.

Minibussar däremot, de är byggda på höjden och erbjuder mycket utrymme i liten storlek. Citroën Picasso, Renault Scenic m fl. Men de är inte SUV:ar, de är familjebussar, och dessa familjebussar slår vilken SUV som helst i fråga om rymlighet.

Subaru XV är en vanlig Impreza med något högre markfrigång och mer plast på sidorna än vanliga Impreza.

#4 • Uppdaterat: 2011-09-01 15:22
FLAC

en bil som "äldre folk" har svårt att kliva i och ur blir ju inte per automatik smidiga bara för att du höjer fjädringen... farfar bara hoppar in i Ferrarin bara fjädringen är tillräckligt hög...?

#5 • Uppdaterat: 2011-09-01 18:01
Raymond K (ej verifierad)

Har man svårt att kliva ut eller in i en bil skall man nog sluta köra bil.

#6 • Uppdaterat: 2011-09-01 18:52
Pulu (ej verifierad)

Tycker absolut att suv/crossover är ett koncept som är helt rätt!

Man skulle också kunna säga att med en sådan får man det bästa från 2 världar. Helt enkelt en uppgradering och modernare variant av en vanlig gammal personbil.

Varför man skulle sluta köra bil för att man har svårt att ta sig in eller ur en vanlig "låg" bil förstår jag inte. Det finns ju så många nya utmärkta suv-modeller att välja.

Antar att det endast var ett litet ovanligt provokativt skämt för att få upp farten här :)

Tycker för övrigt att Shogun har helt rätt!

#7 • Uppdaterat: 2011-09-02 08:27
erito

Jag håller med Shogun, men en viktig sak som många inte förstår förrän de kör en Subaru är att man har en extremt fin väghållning med låg tyngdpunkt och bra balans. Trots markfrigång som får XC70 m.fl att gunga och svaja som gamla skepp. Boxermotorn, fyrhjulsdriften och drivlinan är inte bara reklamtrick. Det fungerar! :D

#8 • Uppdaterat: 2011-09-02 21:25
Raymond K (ej verifierad)

Man är nog ingen bra bilförare med ryggskott eller diskbrock, jag hade ett ordentligt ryggskott en gång och avstod från att köra bil tills det gick över

#9 • Uppdaterat: 2011-09-03 10:54
Raymond K (ej verifierad)

Vi pratade här om att köra bil och har man ryggskott eller diskbråck är man inte direkt rörlig och att vrida på huvudet för att kolla trafiken vid korsningar kan vara väldigt smärtsamt och detta kanske gör att en sådan förare inte kollar tillräckligt för att vara en säker förare. Att åka som passagerare med ovan nämnda krämpor är inget att diskutera för passagerare kan vara hur dåliga eller sjuka de vill för de har inte ansvaret för bilkörningen. Om bilen är normalhög är det nog ingen skillnad mot att sätta sig i den jämfört med en suv. Däremot en Ferrari eller liknande som är väldigt låga är en helt annan sak.

#a • Uppdaterat: 2011-09-03 11:02
Pulu (ej verifierad)

Tänk tanken att om alla hus och lägenheter var tillverkade med dörrar som endast var 1 meter höga, alltså rätt besvärligt att ta sig in och ut ur hus/lägenheten.
Om då någon kompå den briljanta idén att börja tillverka med 2 meter höga dörrar istället.

Men då tycker Raymond att det finns inget behov för att om man inte kan komma in genom en 1 meter hög dörr så ska man inte bo i hus/lägenhet..... Mycket märkligt tänk där...
Och precis som crister skriver, man kan lika väl vara passagerare med ryggskott eller lite äldre som har det svårt att ta sig in i "vanliga" bilar.
Fast då tycker väl du att man ska hålla sig hemma!!

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.