Nästa artikel
Föreningarna kan andas ut – laddkravet görs om
Nyheter

Föreningarna kan andas ut – laddkravet görs om

Publicerad Idag 6:11
Ideella föreningar och organisationer ser ut att få ett särskilt undantag från de nya EU-reglerna om krav på laddplats för elbilar.

Nästa år träder nya EU-regler i kraft som innebär att parkeringsplatser med fler än 20 platser behöver ha laddmöjlighet för elbilar.

Kravet riskerade att slå ut många ideella föreningar och kyrkor som också skulle omfattas av kravet. Att dra fram el och installera laddstolpar kan vara kostsamt.

– Det är väl inte det roligaste att lägga pengarna på, kan jag tycka, har Rickard Karlsson, ordförande för Alliansförsamlingen i Skärstad i Jönköping, tidigare sagt till Sveriges Radio.

Nu vill regeringen införa ett undantag från reglerna för ideella föreningar, kyrkor och icke-vinstdrivande organisationer eftersom reglerna uppges ”slå för hårt och ge en oproportionerligt hög ekonomisk och administrativ börda i förhållande till den tänkta nyttan”.

Vinstdrivande företag omfattas dock inte av undantaget och blir därmed skylda att installera minst en laddpunkt på p-platser med fler än 20 platser.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.