Nästa artikel
Ford Mustang Mach-E sätter världsrekord
Nyheter

Ford Mustang Mach-E sätter världsrekord

Publicerad 2024-08-06 19:30
Ford Mustang Mach-E har satt ett nytt världsrekord i att köra längst sträcka på en enda laddning.

Ford Mustang Mach-E har kört den längsta sträckan som en elbil har kört på en enda laddning och har därmed satt ett nytt officiellt världsrekord, rapporterar Autocar.

Ett brittiskt team körde hela 916,74 kilometer. Världsrekordet tog drygt ett dygn att genomföra. Det tidigare rekordet var på 907.62 kilometer. Under resans gång körde de i snitt 10,054 kilometer per kilowattimme. Rekordet har erkänts av Guinness World Records. Intressant nog lyckades de köra drygt 33 kilometer när batteriet hade nått noll procent.  

Versionen av Mustang Mach-E som användes vid rekordförsöket var en Mach-E Premium Extended Range som har en drivlina med en elmotor och ett batteri på 91 kWh. Den har en räckvidd på 60 mil enligt WLTP. De hade 18-tumshjul och var försedda med däck från Bridgestone.

Rekordkörningen genomfördes på allmänna vägar på olika sorters vägtyper i flera olika områden i England. Förarna Kevin Booker och Sam Clark har tillsammans flera olika rekord för bränsleekonomi och elbilseffektivitet.

Tidigare har Mercedes kört 1 202 kilometer med sitt koncept EQXX på en enda laddning, från Stuttgart till Silverstone, men det rekordet har inte verifierats. 

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (26)

  • 2024-08-08 19:48 miljömuppen skrev: Ja dom…
  • 2024-08-08 19:44 Ja dom laddar ju så fort…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.