Nästa artikel
Fabrikerna på paus – flera märken drabbas
Nyheter

Fabrikerna på paus – flera märken drabbas

Publicerad 24 mars 2022
Bilköparna får räkna med ännu längre leveranstid när flera fabriker sätts på paus.

Flera biltillverkare har tvingats stoppa produktionen tillfälligt på grund av kriget i Ukraina. Det beror bland annat på komponentbrist och problem med logistiken.

Senaste exemplet är Audi som nu pausar tillverkningen av flera modeller. Stoppen är i vissa fall bara några dagar, men i andra fall veckor.

Audi går också ut med en varning till återförsäljarna om att förbereda sig på betydligt längre leveranstider, skriver Automobilwoche.

Enligt preliminära uppgifter återupptas produktionen av A4, A5, A6 och A7 under de första veckorna i april. Produktionen av TT, Q8 och elbilen Q4 e-tron dröjer till mitten av april, men då med betydligt lägre tempo än vanligt.

Även andra märken i VW-koncernen drabbas av problemen. Seatfabriken utanför Barcelona och två VW-fabriker som bygger Seatbilar har just nu störningar i produktionen som är kopplade till kriget. Problemen drabbar leveranserna av Seat Ibiza och Leon samt Cupra Formentor.

Produktionen av eldrivna Cupra Born och suven Seat Tarraco har pausats sedan tidigare.

– Ju längre stoppen pågår, desto värre blir följderna, säger Seat- och Cuprachefen Wayne Griffiths till Automotive News.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (1)

  • 24 mars 2022 Ja, det görs flera viktiga…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.