Nästa artikel
Elbilar fortfarande iskalla bland stöldligorna
Nyheter

Elbilar fortfarande iskalla bland stöldligorna

Publicerad 27 april 2023
Biltjuvar är betydligt mer intresserade av bensin- och dieselbilar än elbilar – åtminstone än så länge, visar en ny rapport.

Biltjuvar verkar inte alls vara lika intresserade av elbilar än konventionella bilar med förbränningsmotorer. Det visar en årlig rapport från försäkringsbolaget If.

Elbilarna blir allt vanligare på vägarna, men de verkar alltså fortfarande vara relativt förskonade från både bilstöld och stöld av reservdelar.

”En möjlig förklaring är den moderna tekniken och den utbyggda infrastruktur som behövs i samhället för att elbilar ska kunna fungera, vilket fortfarande saknas i de länder där stöldgodset ofta hamnar”, skriver If i rapporten.

En granskning som Vi Bilägare gjorde förra året visade att Tesla är ett av de märken som är minst utsatt för bilstölder i förhållande till hur många bilar som är i trafik på svenska vägar. Under 2021 anmäldes åtta Teslabilar som efterlysta vilket ger en ”efterlysningsandel” som bara är hälften så hög som för Volvo och en tiondel jämfört med Porsche.

Både polisen och försäkringsbolagen räknar dock med att biltjuvarna kommer börja intressera sig allt mer för elbilar framöver.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (2)

  • 28 april 2023 Skulle säga att det är…
  • 28 april 2023 Har ju med att bilen är…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.