Nästa artikel
Digital registreringsskylt kostar bilägarna 200 kr/mån
Nyheter

Digital registreringsskylt kostar bilägarna 200 kr/mån

Publicerad 11 oktober 2022 (uppdaterad 12 oktober 2022)
Bilägare i Kalifornien kan nu beställa en digital version av sin registreringsskylt. Men fördelarna är än så länge relativt få.

För fyra år sedan körde Kalifornien igång ett pilotprojekt med digitala registreringsskyltar, där den klassiska skylten byts ut mot en svartvit skärm. Nu blir det fritt fram för bilägarna att beställa den digitala registreringsskylten för den som vill. 

Än så länge finns bara ett företag som säljer digitala skylta. Prislappen ligger på motsvarande 226 kronor i månaden under fyra års tid eller 2 430 kronor för den som vill betala för hela perioden direkt.

Skyltarna ska själva byta mellan natt- och dagläge för bättre synlighet. Batteriet räcker i fem år, men företag kan även köpa en variant som är kopplad till bilens 12-voltsbatteri.

Enligt tillverkaren ska skyltarna klara temperaturer på –40 till 80 grader.

Fördelarna jämfört med en vanlig skylt är än så länge relativt få: vissa kanske tycker den är snyggare och bilägaren kan skriva ett eget meddelande under registreringsnumret. Något fysiskt skattemärke behövs heller inte eftersom skylten vet hur länge skatten är betald för.

Framöver ska abonnemanget byggas ut med flera nya tjänster. Bland annat ska ett särskilt meddelande visas om bilen är stulen eller om parkeringsavgiften inte är betald.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (6)

  • 12 oktober 2022 40-talisten skrev: Verkar…
  • 12 oktober 2022 Dana skrev: Bara en…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.