Nästa artikel
Citroën har inga planer för TTA
Nyheter

Citroën har inga planer för TTA

Publicerad 12 april 2012 (uppdaterad 13 april 2012)
Citroën Sverige dementerar att man skulle delta i racingserien TTA och har ingen koppling till den nybyggda tävlingsbilen.

Det har spekulerats kring att en tävlingsbil som byggts av Brovallen Design med komponenter från Citroën C5 och dekaler som lyder ”Citroën dealer team” skulle vara en officiell satsning från Citroën i den nya tävlingsserien TTA.

Men Citroën Racing och Citroën Sverige AB dementerar nu att det skulle finnas något avtal med dem eller några planer på ett deltagande i TTA från deras sida.

”Så vitt Citroën vet så har Brovallen Design på eget initiativ designat en tävlingsbil med formen från en Citroën C5. Citroën Racing, med huvudkontor i Paris, har inte tidigare stött på den här typen av varumärkesintrång. ”, skriver Citroën i ett pressmeddelande. 

Brovallen Design klargör dock att man istället har ett sammarbete med ett 20-tal enskilda Citroën-återförsäljare som står bakom satsningen. 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2012-04-13 19:44
V8-Power

Teknikens värld har de korrekta uppgifterna!

#2 • Uppdaterat: 2012-04-15 15:33
petta12

Men citroén återförsäljarna i Sverige gör det! Detta är ett mycket underligt pressmeddelande från Citroén i Skandinavien. Se länk för mera info; www.teknikensvarld.se/2012/04/12/30264/citroens-af-bakom-tta-satsning/ (länk börjar med www).

Är man auktoriserad återförsäljare av Citroén så får man marknadsföringspengar från bilfabriken Citroén, så oavsett vad Citroéns VD i Skandinavien skriver så är de med och betalar till Brovallen 4 st Citroén i TTA-racingserien.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.