Nästa artikel
C4 Picasso och Grand C4 Picasso uppdateras
Nyheter

C4 Picasso och Grand C4 Picasso uppdateras

Publicerad 10 maj 2016
Femsitsiga C4 Picasso och sjusitsiga Grand C4 Picasso får ett lyft.
Citroëns familjebussar får nytt motoralternativ och fler säkerhetssystem till hösten.
Till det yttre handlar det om en mild ansiktslytning för flexbilarna C4 Picasso och sjusitsiga Grand C4 Picasso. Fronten ser lite annorlunda ut och bakljusen med 3D-effekt blir standard. Tre nya lackfärger finns att välja på och bakluckan kan öppnas med en fotrörelse.

Citroën har lagt till en rad säkerhetssystem, bland annat filvarnare, döda-vinkeln-varnare, adaptiv farthållare med stoppfunktion och autobroms.



På insidan har infotainmentsystemet med pekskärm uppdaterats och stöder bland annat Apple CarPlay och MirrorLink. Det finns också en ny motor att välja på inför säljstarten hösten 2016. Det är den 1,2 liters turboladdade bensinmotorn PureTech 130 på tre cylindrar i kombination med en automatlåda i sex steg.

Något pris är än så länge inte känt.

  
 
Diskutera: Vad tycker du om Citroën C4 Picasso?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2016-05-10 10:49
benny karlsson

Trevlig bil, var nära att köpa en men höjdjusteringen på förarstolen satt på högra sidan av stolen. Udda och dumt och någon el-stol fanns inte så det blev ett annat märke.
Men bekvämare än så här är svårt att åka. Får nog gå ner på stan igen och prova om dom gjort rätt den här gången.

#2 • Uppdaterat: 2016-05-10 12:55
BBT6

Komfortabla är de. Blandad kvalitet är det dock; det var en liten "grej" på jobbet för några år sedan när många köpte C4 och C5. En del har dem kvar, en del har bytt till nyare av samma märke, medan andra haft jättemycket problem, mestadels elfel och säger "aldrig mer en Citroen". Till och med bilar köpta samtidigt hos samma handlare kunde skilja sig åt hur de höll ihop, oavsett körsträcka.
Kalijanka: Nu verkar det ju inte vara motorproblem, men just VR5-motorn varnades jag för här på forumet vid mitt förra bilbyte, när jag köpte min V70 (som var ett uselt köp i sig....).

#3 • Uppdaterat: 2016-05-10 14:07
VW Polo 2012

Hej Kalijanka #2. Som jag ser det måste det vara en förbaskat bra motor som inte skurit redan, eftersom motorlampan lyser ständigt . Du skriver (Både VW och Fiat har höjdjustering på hö sida) Jag har haft totalt fem stycken VW Golf och Polo, den äldsta var en 2010a och den nyaste från 2016 alla har och har haft höjdjustering på vänster sida . Eller tittar du på bilarna framifrån när du säger höger sida ? Och så glömde du att tala om årsmodell och miltal på din frus VW Bora VR5 :)

#4 • Uppdaterat: 2016-05-10 14:19
Pi

Mina VW-bilar av hyfsat modernt snitt har alla haft höjdjustering även av högerstolen så där håller jag med Kalijanka. Och trevligt att dessa uppdaterade Cittror fått både autobroms och adaptiv farthållare. Frågan är dock om det är standard på alla versioner eller bara i den högsta utrustningsnivån.

#5 • Uppdaterat: 2016-05-10 19:28
Christer Krippa Hartzell

Jag har haft min C4 Pickasso Exclusive i snart 2 år och är jätte nöjd. För mina behov kan jag inte hitta bättre bil. Den har i princip all utrustning (utom autobroms). Under mina "bilår" har jag hunnit med ett 40-tal bilar av varierande fabrikat och jag kan inte påstå att varken exempelvis tyska, japanare, koreaner eller svenska varit bättre i något avseende. Om jag valt en Volvo, BMW, Audi, Mercedes eller VW med samma utrustning så hade ju priset landat långt, långt mycket högre. Utan att få ut mer av motsvarande bil. Ska kanske tilläggas att jag aldrig åker Autobahn. Sluta racka ner på fransmännens bilkonst. Problem finns väl för övrigt med de flesta bilar på ett eller annat sätt. Mercedes rostar. I VW och Audi rasar motorerna. Osv osv.

#6 • Uppdaterat: 2016-05-11 09:27
benny karlsson

Kalijanka #2. Jag måste ha stolen i lägsta läget för att kunna sätta mig i bilen och då vill jag ha höjdjusteringen till vänster på förarstolen och till höger på passagerarsidan, sett i färdriktningen. Jag vill inte "ligga tvärs över" stolen för att justera höjden. Att ha justeringen inåt är heldumt för mig, det kan väl inte vara så svårt att förstå eller....

#7 • Uppdaterat: 2016-05-11 10:39
Deeds

Höjdjustering på höger sida av förarstolen låter bara korkat. Kan det verkligen vara så?

#8 • Uppdaterat: 2016-05-11 15:32
Raphael

Picasso är min absoluta favoritbil, för att den är snygg, rymlig, praktisk, skön och komfortabel. Skönt att sitta högt med bra överblick. Utmärkt flexibilitet. Bra dragare, fina motorer. De nya färgerna verkar trevliga.

#9 • Uppdaterat: 2016-05-11 20:31
Styggavargen

Raphael, låter bra... men är det ändå ett litet problem i sammanhanget, den är Fransk med allt vad det innebär!? :-)

#a • Uppdaterat: 2016-05-11 21:29
knauer

Har ägt en Grand C4 Picasso i drygt 2.5 år. Om man har 3 barn är denna biltyp oslagbar (3 separata stolar som kan längdjusteras). Det långa axelavståndet ger stort benutrymme för de åkande. PSA dieseln drar endast 0.5 l/miloch ljudnivån är behagligt låg. Bilen köptes in för 210kSEK, mer bil för pengarna för en barnfamilj finns inte.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.