Snittpriset på bilbarnstolar har ökat med 4 procent jämfört med juni 2022.

Nästa artikel
Billigare att tvätta bilen i sommar
Nyheter

Billigare att tvätta bilen i sommar

Publicerad 7 juli 2023

Snittpriset på bilbarnstolar har ökat med 4 procent jämfört med juni 2022.

En undersökning visar att bilvården är billigare i sommar än föregående år.

Det har blivit billigare att köpa bilvård och fordonstillbehör enligt en undersökning från Klarna. Snittpriset var 14 procent billigare i juni jämfört med samma månad förra året.

Andra bilrelaterade utgifter har dock ökat. Alla typer av fordonsdelar har ökat med 51 procent. Det har även fälgar som ökat med 35 procent.

Något annat som ökat är hur mycket vi gör prisjämförelser. Antalet klick på fordonsdelar har ökat med 73 procent, bildäck med 20 procent och MC-utrustning med 11 procent jämfört med juni 2022.

Alla bilrelaterade produkter har ökat i pris förutom då bilvården och fordonstillbehören. Några av de produkter som det köpts mest av i juni har varit i denna kategori. Dessa har varit däckrengöring, repborttagning och bilpolish bland annat.

– Denna sommar är ett bra tillfälle att utnyttja prisutvecklingen för att ge extra kärlek till bilen. Polera lacken, rengöra däcken, sudda bort repor och byta broms- och kylarvätska. Förutom att det är trevligt med en ren och snygg bil så är det också en smart investering i bilens livslängd och prestanda, säger Karin Haglund konsumentbeteendeexpert på Klarna.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (30)

  • 14 juli 2023 Tekniska verken svarar…
  • 13 juli 2023 Men Nisse, det kommer du…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.