Nästa artikel
Bilgruppen i Jönköping undviker ruinens brant – köps upp
Nyheter

Bilgruppen i Jönköping undviker ruinens brant – köps upp

Publicerad 2024-08-13 12:00 (uppdaterad 2024-08-14 10:32)
Tidigare i somras gick Bilgruppen i Jönköping i konkurs. Nu köps bolaget upp av Fribrocks Bil som har över 500 miljoner kronor i omsättning.

I mitten av juli gick Bilgruppen Jönköping, som bland annat säljer Peugeot, Citroën, Opel och Mitsubishi i konkurs. Bolaget har närmare 25 anställda.

– Det är de tuffa tiderna som har knäckt dem. Bolaget har inte lyckats matcha intäktssidan med kostnadsbilden. Generellt har det varit många kostnadshöjningar som inte har varit möjliga att föra över på konsumenterna. Många avvaktar även med att köpa bil just nu, säger konkursförvaltaren Martin Bergander till Vi Bilägare.

Men nu har Bilgruppen räddats av Fribrocks Bil som köper upp verksamheten. 19 augusti tas verksamheten och även avtalet med importören KW Bruun över. Därmed kan bilägarna även i fortsättningen använda tjänsterna på fullserviceanläggningen gällande Opel, Citroën, Peugeot och Mitsubishi. 

–  Fribrocks har sedan tidigare fyra anläggningar och kommer driva verksamheten i samma anda som tidigare. Jag tror att det blir jättebra, säger Martin Bergander.

Fribrocks Bil har närmare 100 anställda och över 500 miljoner kronor i omsättning. 

– Opel, Citroën, Peugeot och Mitsubishi finns redan på fyra anläggningar i vår regi, vilket skapar goda möjligheter till samordningsvinster och större volymer, säger Per-Axel Bengtsson, vd på Portvakten som äger Fribrocks Bil. 

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.