Nästa artikel
Begagnade bilar ökar – trots ”historiskt höga priser”
Nyheter

Begagnade bilar ökar – trots ”historiskt höga priser”

Publicerad 16 oktober 2023
Försäljningen av begagnade bilar ökar när det ekonomiska klimatet blir tuffare. Men begagnagtpriserna är fortfarande rekordhöga.

När räntorna stiger och konjunkturen dalar verkar allt fler välja en begagnad bil i stället för en ny. 

Enligt bilförmedlaren Kvdbil, som hänvisar till siffror från Vägtrafikregistret och analysföretaget Vroom, ökade försäljningen av begagnade bilar med knappt fyra procent under tredje kvartalet jämfört med samma period i fjol.

Under tredje kvartalet ökade dessutom priserna på dieselbilar med över tre procent. Bensinbilarna blev däremot tio procent billigare medan elbilar och laddhybrider uppvisade mindre prissänkningar.

Priserna baseras dock inte på samtliga sålda begagnade bilar i Sverige utan på de bilar som förmedlats vid Kvdbil – cirka 20 000 bilar per år.

– Nedgången för bensinbilar följer på en oväntat kraftig uppgång under det andra kvartalet och man ska ha med sig att vi fortsatt ser historiskt höga prisnivåer. När det gäller elbilar ser vi en stabilisering efter det stora prisfallet förra året. Priskorrektionen på elbilar har varit betydande, men det verkar nu som att prisnivån är där köparna anser att den bör ligga, säger Daniel Odsberg, försäljningschef på Kvdbil.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (6)

  • 17 oktober 2023 1. Om värdet står still i…
  • 17 oktober 2023 LeifX skrev: Apex skrev:…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.