Nästa artikel
Audi RS7 Sportback premiärvisad
Nyheter

Audi RS7 Sportback premiärvisad

Publicerad 15 januari 2013 (uppdaterad 15 januari 2013)
Audi har presenterat sin RS-version av halvkombin A7. Detta betyder en hel del hästkrafter och 0-100 km/tim på 3,9 sekunder.

RS7 Sportback är det senaste tillskottet till Audis muskelstinna RS-familj. I det här utförandet har halvkombimodellen A7 försetts med samma drivlina som sitter i värstingkombin RS6 Avant. Det handlar om en 4-liters V8 med dubbelturbo och 560 hk samt 700 Nm.

Detta leder till att RS7 Sportback kan accelerera från 0-100 km/tim på 3,9 sekunder, en acceleration som sedan kan fortsätta tills bilen nått 305 km/tim, om den elektroniska fartspärren vid 250 km/tim har tagits bort.
 
Vid vardagskörning
kanske dessa resurser inte kommer till användning särskilt ofta och då stängs i stället fyra cylindrar automatiskt av för att spara in på bränslet. Bilen ska förbruka 0,98 l/mil enligt den europeiska körcykeln.

RS7 Sportback är förstås fyrhjulsdriven och dess motor är kopplad till en 8-stegad automatlåda med möjlig paddelväxling bakom ratten. Bilen har nu visats upp på bilsalongen i Detroit. Sverigepremiär sker i september.

Diskutera: Vad tycker du om Audi RS7 Sportback?
 

Bäst trots bullret

Plats 1: En Kia sticker inte ut trots att framtoningen vill vara lyxigare än för tvilling-Hyundai. Bra förhållande pris/utrustning i den testade versionen GT-Line, som för många köpare lockar med flärd på rätta ställena. Själva bilen är föga märkvärdig – hyfsad fjädring, hyfsade köregenskaper (men bra i undanmanövern), hyfsade utrymmen, hyfsad motor- och drivningskultur, hyfsad förbrukning ... så håller det på. Totalekonomin är gynnsam, garantierna ett starkt argument. Det är inte ljudkomforten, maken till enerverande buller på grövre underlag finns knappt men vare sig Hyundai eller Toyota är tystlåtna heller så i den här omgivningen straffar Ceed inte ut sig lika mycket som mot tystare (europeiska) konkurrenter.

Plats 2: Om Hyundai inte gjort bort sig så markant i undanmanövertestet hade i30 tagit hem segern. En bussig bil med rejäla kvalitéer och bra utförande under den vardagliga ytan. Visserligen är bilen bullrig, men de båda konkurrenterna är ännu värre på den punkten.

Plats 3: Att Toyota har en storsäljare på hand i Corolla Touring Sports är ingen djärv gissning. Executiveutförandet är välutrustat men väldigt dyrt, billigare finns. I grunden en supersmidig bil med sämre totalutrymmen och fjädringskomfort än konkurrenterna.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2013-01-15 09:59
Hackenbush

0,98L/mil enligt den Europeiska körcykeln, det innbär ca 1,2L/mil vid verklig körning och det är i värsta laget för en bil år 2013.
Men jag gissar att de som köper denna bilen inte bryr sig så värst mycket om hur mycket bensin den förbrukar.

#2 • Uppdaterat: 2013-01-15 10:17
KaptenOberkommando

Just den här inredningsvarianten är allt bra dyster.

#3 • Uppdaterat: 2013-01-15 10:25
raks

Vi är nog många som vill ha svart inredning (även svart innertak). Tror även majoriteten av målgruppen för bilen väljer svart inredning.

Vill man ha det färggladare så kan man säkert få det, eller så kan man alltid piffa till det med en färgglad wünderbaum.

#4 • Uppdaterat: 2013-01-15 11:07
A_q

Hackenbush: Vad har förbrukningen med år 2013 att göra? Menar du att vi borde veta bättre än att tillverka/köpa denna typ av bilar?
BMW M5 drar 0,99. Merca E63 0,98l/mil. Då med endast bakhjulsdrift.
En Volvo V70 T6 AWD med 304 hk drar 1,02.
Eller har du något bra exempel på en bil med samma prestanda som drar 0,6 l/mil?

Inredningen kan man iallafall på S6 få i såväl grå som beige. Är inte heller mycket för svart.

#5 • Uppdaterat: 2013-01-15 12:14
Gäst (ej verifierad)

0.98 blir kanske 1.2 i verkliga livet men det är ändå riktigt bra med tanke på bilens vikt och prestanda.

Bara att gratulera till köparna till denna Audis snyggaste modell. Gillar verkligen bakdelen som de fått till oändligt mycket bättre än motsvarande BMW 5-serie GT. Synd bara att den fram till B-stolpen ser ut precis som alla andra Audi.. I backspegeln kunde den lika gärna varit den simplaste A4.

#6 • Uppdaterat: 2013-01-15 12:44
raks

@Rålle G, där håller jag inte med dig - har man intresse för bilar så ser man direkt skillnad på de olika Audi-modellerna, Om det är någon annan modell som är lik A7 framtill så är det A1, framskärmen slutar på samma sätt mot fronten och dessutom så sitter sidospeglarna på dörrarna och inte som på de flesta andra modeller framför sidorutorna.

#7 • Uppdaterat: 2013-01-15 13:12
Gäst (ej verifierad)

Raks, givetvis så överdriver jag en aning men nog är de flesta modeller väldigt lika, främst framifrån. Även jag som hopplös bilnörd har problem att särskilja dom.

Själv tycker jag egentligen att Audi har ett snyggt formspråk men tyvärr så har de ju nu i minst tio år haft i princip samma grunddesign och även om linjerna är fina så önskar jag att de provade nånting nytt. Ombyte förnöjer!

#8 • Uppdaterat: 2013-01-15 14:10
raks

Men stämmer inte din kommentar in på de flesta bilmärken? Vilken icke bilnörd ser skillnad på en ny BMW 3, 5, 6 eller 7-serie i backspegeln? Det är väl egentligen bara 1-serien som avviker med större strålkastare. Att man tex ser skillnad på Volvo-modeller beror nog främst på att det oftast är flera år mellan de utvecklades, hade Volvo haft resurser så tror jag även dem refresha't sina bilar lite mer kontinuerligt så att de sett snarlika ut framifrån.

Dessutom så har ju faktiskt Audi förändrat sin singleframe-front, den senaste generationen så är ramen lite mer kantigt längst upp :)

#9 • Uppdaterat: 2013-01-15 21:37
MrR36

Återigen... JA TACK!!! blir bara bättre och bättre!!!

#a • Uppdaterat: 2013-01-15 21:46
Audi A5 SB

Just fronten är för aggressiv och i mina ögon ful. Men resten av bilen tar jag gärna. Mycket gärna.....

Men jag får associationer till salami, när det gäller klädseln på stolarna.... ;-)
http://www.hukki.com/products/honeycomb/pictures/index.html

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.