Nästa artikel
Apple lanserar mer detaljerade kartor i Sverige
Nyheter

Apple lanserar mer detaljerade kartor i Sverige

Publicerad 3 mars 2023 (uppdaterad 3 mars 2023)
De nya kartorna som Apple börjat använda rullas nu ut även i Sverige. Det ska blandf annat underlätta för elbilister att hitta laddning.

När Apple lanserade en egen karttjänst gick det inte helt enligt plan. Den fick hård kritik eftersom den innehöll mängder av felaktigheter – bland annat fanns inte Göteborg med alls.

Sedan dess har Apples kartapp förbättrats ordentligt, och Apple har även börjat köra runt med egna kamerabilar för att fotografera omgivningen som Google.

Nu har den senaste generationen Applekartor lanserats i Sverige. Bland nyheterna finns fler och mer detaljerade vägar, tredimensionella landmärken som gör det lättare att orientera sig och mer exakt navigering.

– Kartor har gjorts om från grunden med bättre navigering, större detaljrikedom och mer exakt information om platser, säger Eddy Cue, chef för tjänster på Apple.

Den som vill ha röstguidning till resmålet får nu en mer naturlig röst. Filassistenten som hjälper föraren välja rätt fil har förbättrats och det går att lägga till upp till 15 delmål på resan.

Elbilister ska också lättare kunna planera sin resa och hitta lämpliga laddstopp, och kartan kan ta hänsyn till bland annat höjdskillnader längs vägen för att räkna ut den snålaste rutten.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.