Nästa artikel
Ny iPhone-funktion ger mängder av falsklarm
Nyheter

Ny iPhone-funktion ger mängder av falsklarm

Publicerad 28 december 2022 (uppdaterad 28 december 2022)
Den nya funktionen som ska larma automatiskt vid en bilolycka i de senaste Appleprodukterna verkar inte fungera som den ska.

Senaste upplagan av iPhone och Apple Watch har en funktion som kan larma SOS om den upptäcker att den varit med i en bilolycka. Telefonens olika sensorer ska känna av höga g-krafter och slå larm.

Problemet är att funktionen inte verkar fungera som den ska. I november kom en uppdatering av telefonens mjukvara för att optimera funktionen, men den ger fortfarande upphov till många falsklarm och ringer SOS i onödan – något som tar viktiga resurser från verkliga nödsituationer.

Förra helgen tog larmcentralen i Summit County i amerikanska delstaten Colorado emot 71 automatiserade larmmeddelanden från iPhone-ägare som i själva verket inte alls varit med om någon bilolycka, utan bara varit ute och åkt skidor.

– Vi omfördelar definitivt viktiga resurser från folk som behöver det, säger Trina Dummer, chef på den lokala 911-centralen, enligt The Colorado Sun.

Funktionen kan dock rädda liv – om den fungerar. Polisen i Vail som också ligger i Colorado uppger att en iPhone larmat SOS efter en verklig bilolycka.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.