Nästa artikel
Affären klar: Elon Musk köper Twitter
Nyheter

Affären klar: Elon Musk köper Twitter

Publicerad 28 oktober 2022 (uppdaterad 7 november 2022)
I Elon Musks egen Twitterprofil står det nu att han är "Chief Twit". Foto: Debbie Rowe/skärmdump
Efter månader av oklarheter uppges affären vara klar. ”Fågeln är befriad”, skriver Musk på Twitter.

Teslas vd Elon Musk är nu ägare till Twitter, uppger flera amerikanska medier. Därmed är årets mest årets mest omtalade affär avslutad.

Enligt Reuters inledde Musk sitt ägarskap med att avskeda flera av Twitters toppchefer – enligt uppgift ska vd:n Parag Agrawal, finanschefen Ned Segal och policychefen Vijaya Gadde ha fått gå.

Det cirkulerar också bilder och videor av Musk på Twitters huvudkontor i San Francisco där han bland annat fikar med företagets anställda.

På torsdagen la Elon Musk ut ett brev med titeln ”kära twitterannonsörer”, där han förklarar varför han köper mikrobloggplattformen.

”Jag gjorde det inte för att tjäna pengar. Jag gjorde det för att tjäna mänskligheten, som jag älskar”, skriver han bland annat. Han skriver vidare att det är ”viktigt för civilisationens framtid att ha ett gemensamt, digitalt torg, där ett brett utbud av åsikter kan diskuteras på ett hälsosamt sätt, utan att ta till våld”.

Han uttrycker också oro för att sociala medier ska splittras upp, och ”bli till ekokammare” för de politiska höger- och vänstersidorna.

Musk har tidigare fördömt den censur som han menar har förekommit på plattformen och föreslagit att man ska släppa på reglerna. Han har också sagt att han ska ta tillbaka Donald Trumps konto, som varit permanent avstängt sedan stormningen av USA:s kapitolium-byggnad i januari 2021.

Uppköpet har kostat Elon Musk och hans medinvesterade 44 miljarder dollar, motsvarande över 480 miljarder kronor. Det är samma summa som diskuterades i våras, då Musk först erbjöd sig att köpa Twitter för 54,20 dollar per aktie.

I somras försökte Musk dra sig ur köpet, vilket resulterade i att Twitter stämde honom för att tvinga igenom affären. Domstolen gav parterna till den här veckan på sig att komma överens.

New York-börsen meddelar att de avbryter handeln med Twitters aktier innan öppningen på fredagen.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (36)

  • 31 oktober 2022 Frågan är om Elon är god…
  • 31 oktober 2022 Christer Ja, och ska vi…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.