Peugeot 508 SW har brister i rostskyddet och får därför bara godkänt.
Bagagelucka av plast samt hjulupphängning och motorhuv i aluminium. Men där tar berömmet för rostskyddet slut för Peugeot 508 SW.
Bakluckan är av plast och motorhuven är, liksom delar av hjulupphängningarna, av aluminium. Men sedan är det slut på berömmet för rostskyddet i 508:an. Det finns ingen som helst invändig behandling i dörrar eller i balkarna under bilen.
Dörrarna är dessutom bara tätade i nederkant och bara de allra mest utsatta skarvarna i underredet har tätningar. Behandling saknas också under de plastsköldar som täcker stora delar av underredet. Innerskärmarna runt om är gjorda av ett filtliknande material som suger åt sig fukt. Dessutom saknas stänklappar fram och det finns risk för blästring av framskärmarnas nederkanter.
Rostskyddsgaranti: 12 år
Dörrarna är dessutom bara tätade i nederkant och bara de allra mest utsatta skarvarna i underredet har tätningar. Behandling saknas också under de plastsköldar som täcker stora delar av underredet. Innerskärmarna runt om är gjorda av ett filtliknande material som suger åt sig fukt. Dessutom saknas stänklappar fram och det finns risk för blästring av framskärmarnas nederkanter.
Rostskyddsgaranti: 12 år
Testinformation
Betyg
Ämnen i artikeln
Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.
Kommentarer
Någonstans måste de ju spara när företaget håller på att gå omkull :)
Peugeot skall vara tacksamma ändå som fick ett bättre betyg av VB än Toyota Prius som bara nådde upp till en tvåa i rostbetyg ,men ändå klarat femton år utan påpekande vid besiktningarna.
Om nu inte alla bilar skall bli veteranbilar vad är då poängen med ett rostskydd som håller längre än säg 20 år och 50 000 mil?
Om jag inte minns fel så hade "premiumbilen" A6 ungefär lika lite behandling bakom plastkåporna ( dock invändig behandling i balkarna) men fick trots det en femma. Men, det är ju en Audi, de ska ha bra betyg. Även om de ser för jäkliga ut efter några år.
Hur många av dagens nya bilar har stänklappar förresten? Finns det nån lista på det?
Man frågar sig hur den kunde få betyget 3, efter den beskrivningen???
Vem kan med något så när säkerhet bedöma hur väl elektroniken kommer att fungera i en bil med ett antal år på nacken, Shogun ? Då är det nog enklare att bedöma rostskyddet och var det finns nåt och där det inte finns nåt. Sen får väl de som inte gillar betygen göra sina egna bedömningar efter den information som finns medan vi andra i alla fall får lite mera kunskap om den aktuella bilens rostskydd baserat på erfarenhet som nog ingen av skribenterna i dessa spalter har när det gäller att bedöma rostskydd - oavsett om betygen inte jämt är riktigt rättvisande. För mig säger dom - om man också läser texten - ofantligt mycket mera än vad man kan bedöma efter en snabb titt i bilhallen. Och hur skall gemene man kunna bedöma behovet av en extra rostskyddsbehandling om man inte har en besiktning a'la ViBs att utgå ifrån ?
Jag håller med Shogun här.
När jag nyligen var på bilskroten hemmavid, pratade vi om hur fina bilar de fått in.
"- Det är ju egentligen inget större fel på dem, men det är för dyrt att fixa elektronikfelen, så de hamnar här"
Peugeot använder en högkvalitativ galvanisering och högkvalitativ plåt, detta är faktorer som inte syns genom okulär besiktning och därför är Vi Bilägares bedömning missvisande. Den högkvalitativa galvaniseringen utgör alltså grunden för Peugeots rostskydd och är skälet till att Peugeot använder mindre rostskyddsmedel än många andra tillverkare. Men Vi Bilägares okulära besiktning tar inte hänsyn till de faktorer som gör att Peugeot har ett utmärkt rostskydd, här faller helt enkelt Peugeot utanför ramen för vad ViB mäter och besiktigar.
Snygg bil, men med kåpor, täckplåtar eller plastshok under som ska bort vid varje besiktning så går den fetbort. Det gäller alla märken förövrigt. Hur mycket skit ska man behöva stå ut med för att dra in skattepengarna? (resor från A - B) De där plastklipsen som håller schabraken på plats är väl lagom fina efter en vinter med våran plogning.... 8...9....10!
Observera att det konto du använder för att kommentera artiklar skiljer sig från det konto som används för att logga in och läsa Premium-innehåll.