Nästa artikel
Nytt år – nya bilar
Ledare

Nytt år – nya bilar

Publicerad 9 januari 2008 (uppdaterad 22 september 2010)
"Ett nytt år har just börjat. I Vi Bilägares värld är det liktydigt med en ny giv av intressanta långtestbilar att följa upp under de kommande månaderna.I vanlig ordning har vi valt ut fem av de mest spännande bilnyheterna som nu står på startlinjen."

Årets långtestbilar är Audi A4, Ford Mondeo, Volvo V70, Peugeot 308 och Subaru Impreza som presenteras i det här numret.

Det sistnämnda märket är helt nytt i det här sammanhanget och ska därför bli extra intressant att följa. Subaru sopade överraskande hem totalsegern i vår stora konsumentundersökning AutoIndex förra året och ägarna är väldigt nöjda med sina bilar. Nu är det upp till bevis i långtestet!

Parallellt med det här gänget rullar en sjätte bil som redan väckt ett enormt intresse bland våra läsare, Europas billigaste kombi med kapacitet för en lite större familj - Dacia Logan, som vi importerat själva.

Det som gör den extra het är förstås priset. För lite drygt 100 000 kronor får man en sjusitsig bil med stort lastutrymme, vilket är 60 000 kronor under vad närmsta konkurrent kostar. I det här numret kan du läsa om hur den klarar sig i ett riktigt Vi Bilägare-test.

Vi har också följt upp vårt begteststall där en av Sveriges äldsta miljöbilar ingår, en Toyota Prius med snart åtta år på nacken och drygt 16 000 mil på mätaren. Varje incident, varje kilometer, varje krona i kostnad för de åtta begbilarna redovisas.

Med andra ord handlar det mycket om bilekonomi i det här numret av Vi Bilägare, men så är det också ett av våra kärnämnen.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.