Nästa artikel
Ford gör upp med rostryktet
Ledare

Ford gör upp med rostryktet

Publicerad 30 januari 2008 (uppdaterad 22 september 2010)
"Ford vill göra upp med sitt förflutna och en gång för alla ta död på sitt dåliga rostrykte. Den ambitionen välkomnar vi på Vi Bilägare och med oss säkerligen tusentals blivande Fordägare."

Under många år har vi riktat stark kritik mot brister i rostskyddet, brister som slagits bort av Ford. Än idag vill man inte riktigt vidgå att det skulle vara några fel, men nu väljer man ändå att ge modellerna Focus och Mondeo en speciell efterbehandling på den svenska marknaden.

Behandlingen ska enligt Ford mera ses som en imageinvestering för att ta död på det "oförtjänt dåliga rostryktet". Lite surt med andra ord, men det må vara hänt, om kommande Fordägare slipper ifrån rostoket.

Det finns andra bilmärken som förnekat sina rostproblem, exempelvis Mercedes. I det fallet slutade det också med att bilarna för Skandinavien får en specialbehandling, dock först efter att tiotusentals bilar fått åtgärdas på goodwill för just kraftiga rostangrepp.

Vi Bilägares unika rostkyddstester har med åren fått stor genomslagskraft i bilindustrin. De flesta biltillverkare runt om i världen har skickat delegationer till oss för att följa upp vårt arbete. I många fall har det lett till ändringar i tillverkningen och att rostskyddsprogrammen omarbetats. Våra prognoser för enskilda bilmodeller har hittills alltid slagit in. De verifieras också av Korrosionsinstitutets undersökningar där bilarna sågas upp och granskas minutiöst.

Den som ska köpa bil har med andra mycket att vinna på att först konsultera vårt Rostregister - du hittar det på vibilagare. se.

Om vi gör tumme upp för Ford i det här numret så blir det istället tumme ner för Saab som lämnar tusentals bilägare med strejkande motorer i sticket - trots att det finns en garanti som borde täcka deras haverier. Obegripligt Saab!

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.