Nästa artikel
Volvo värvar Saabs tekniske chef
Nyheter

Volvo värvar Saabs tekniske chef

Publicerad 23 januari 2012 (uppdaterad 23 januari 2012)
Chefen för Saabs tekniska utveckling byter Trollhättan mot Torslanda. Redan den här veckan börjar Mats Fägerhag på Volvo.

Efter 20 år på Saab väljer Mats Fägerhag att lämna biltillverkaren. Enligt uppgifter till Dagens Industri påbörjar Saabs tekniske chef inom kort en anställning hos Volvo Personvagnar.

– Det var ett mycket tungt beslut att fatta och det har varit många sömnlösa nätter. Men just nu finns det inget företag att vara anställd i. Och jag känner också att det är dags för mig att göra något nytt, säger Mats Fägerhag till TT.

Fram till konkursbeskedet i december ansvarade Mats Fägerhag för utvecklingen av den nya bilplattformen Phoenix, grunden för nästa generation Saab 9-3. Vilken roll Fägerhag får inom Volvo Personvagnar är ännu oklart.

Huruvida teknikchefens sorti påverkar möjligheten att återuppta utvecklingen av Phoenixarkitekturen återstår att se. Själv menar Mats Fägerhag att det fortfarande finns mycket kompetens kring Saab.

– En återstart står inte och faller med mig, säger han.

Diskutera: Lyckas Saab hitta en ny ägare och återstarta produktionen?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2012-01-24 11:13
1storstark

Självklart finns det kompetenta tekniker som kan ta över efter MF. ifall SAAB nu skulle återuppstå. Om det är helt kört för SAAB så är det kul att Volvo anställer SAAB-folk. Kanske min nästa bil i så fall kan bli en Volvo, förutsatt att SAAB-teknikerna får lite inflytande över Volvos bilar. Vad det står på kylargrillen är inte det viktigaste. Körkänslan betyder mer.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.